Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 04.12.2025
  • Sīpolu kraukšķi – kā pagatavot universālu piedevu praktiski jebkuram ēdienam

    Dagnija Zīverte
    Foto: Shutterstock
    Ja šogad padevusies branga sīpolu raža, tā vietā, lai bāztu kaprona zeķēs, pagatavo sīpolu kraukšķus, ko var uzglabāt arī ilgāku laiku!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    5m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    20m

    Cepti sīpoli iederīgi ne tikai hotdogos, bet praktiski ar jebkuru ēdienu – salātiem un zupām, krēmīgiem sacepumiem vai biezeņiem, brokastu olām, sakņu sautējumiem, štovētiem kāpostiem, makaronu ēdieniem un tamlīdzīgi. Ceptus sīpolus ir viegli pagatavot, tos ir ērti uzglabāt, un tie vienmēr noderēs!

    Pie darba!

    Padomi

    • Vislabāk derēs baltie saldie sīpoli.
    • Griešanai vislabāk izmantot mandolīnu – šķēles izdosies plānas un vienmērīgas.
    • Ūdeni sīpoliem pievieno, lai ciešāk turētos miltu un cietes kažociņš.
    • Ja gadījies pieliet par daudz ūdens, pievieno vairāk miltu un cietes maisījuma.
    • Cepšanās laikā sīpolus nemaisa (vai viegli apmaisa vienu reizi, ja izskatās, ka visi sīpoli necepas vienmērīgi).

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk