Piparkūku ciemats

Siera kūkas
16. marts, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Cepumu mājiņa recepte
Cepumu mājiņa recepte
Ar šo svētkos būsi nepārspējams. Citā reizē noteikti izcep arī kūku vienu pašu - tā ir tā vērta!
Sarežģītība
Augsta
Izmaksas
Vidējas

Piparkūku cepšana

 

 

Kūka

 

  1. Sviestu saputo ar cukuru, pieputo olu, iemaisa ingveru un piparkūku garšvielas. Lej klāt un iemaisa sīrupu un pienu. Piesijā miltus ar cepamo pulveri. 
  2. Sajauc mīklu, liek 18 cm tortes veidnē, kam pamatnē ieklāts cepamais papīrs, un 180 grādu temperatūrā krāsnī cep gatavu (40–50 min.).
  3. Brīdi padzesē veidnē, tad izņem un pilnībā atdzesētu horizontāli sagriež 2 vai 3 daļās – pēc vēlēšanās. Ja kūkas virsa ir pārāk uzpūtusies, to nedaudz nolīdzina nogriežot.
  4. Kūkas krēmam krēmsieru sakuļ ar 2 ēdamkarotēm iebiezināta piena.
  5. Kūkas plāksnes plānā kārtā pārklāj ar ievārījumu, virsū sadala krēmu, liek vienu virs otras.
  6. Kūkas malu nolīdzina un noklāj ar krēmu, ko pagatavo, sajaucot 75 g sviesta ar 1 ēdamkaroti iebiezināta piena un pustējkaroti vaniļas cukura.
  7. Kūku liek ledusskapī, kamēr izgrezno piparkūkas.


Greznošana

 

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+