«Kopš paņēmu pauzi sadarbībai ar valsts teātriem, man beidzot ir laiks sev un savām kaislībām,» žurnālam Privātā Dzīve saka Intars Rešetins-Pētersons, kuram medības kļuvušas par aizraušanos. Tām viņu pievērsis čoms Jānis Gulbis un viss noticis, kad vīri pirms dažiem gadiem Zviedrijā makšķerējuši.
«Sēdējām vienā laivā, ķērām zivis un sarunas ievirzījās par medībām. Zināju, ka Jānis ir mednieks, un tā kā esmu zemessargs, interese par mežu un ieročiem man jau bija radusies, tāpēc nekautrīgi viņam uzprasījos līdzi uz medībām,» atminas Intars. Medībās piedzīvotais pavēra jaunu pasauli, tā viņu aizrāvusi tik ļoti, ka aktieris izgājis apmācības un kļuvis par oficiālu mednieku.
«Ir kropla izpratne, ka mednieki ir slepkavas, kuri šauj dzīvniekus.
Mežā mēs rūpējamies par dzīvnieku labbūtību – barojam viņus, vedam sāli un vitamīnus un galvenais medījam selektīvi, saudzējot veselīgos eksemplārus,» stāsta Intars.
Kopš pievērsies medībām, skatuves mākslinieks veikalā gaļu vairs nepērk. «Ja nu vienīgi dažreiz labi audzētu vistu vai tītaru. Tagad ēdu buka, bebra, zaķa, brieža, aļņa gaļu. Arī pīles un zoss gaļa netiek smādēta. Kad ar medību gardumiem bija iepazīstināti visi radi, draugi un kaimiņi, radās doma ar to dalīties plašāk.
Mēs vienkārši gribam darīt cilvēkus laimīgus. Arī mēs paši biežāk smaidām, jo zinām, ka produkts ir labs,» atzīst Intras.
Nesen viņš kopā ar Jāni nodibinājis uzņēmumu Chomas, kas nodarbojas ar gaļas un gaļas produktu mazumtirdzniecību. «Mēs gribējām sākt ar kaut ko ekskluzīvu, jo apjautām – mājražotāju vidū ir maz tādu, kas piedāvā tieši pīrādziņus. Kopā ar pārtikas tehnologiem un konditoriem radījām savu unikālo recepti un šobrīd esam atraduši ražotni, kurā profesionāļi gatavo mūsu pīrādziņus. Tie ir pieejami kā saldēts produkts, kuru varēs glabāt līdz pat sešiem mēnešiem. Tātad mājās vienmēr būs kaut kas labs. Nav nekā, ko ēst – hops, izņem no ledusskapja pīrādziņus, un uzcep, kā gribi,» smaida Intars.
Pīrāgiem šobrīd izmanto tikai medījumu gaļu. «Mums ir pīrāgi ar brieža, aļņa, buka un mežacūkas gaļu. Ar laiku domājam ražot arī pankūkas ar meža gaļu, pelmeņus, burgerkotletes un šašliku,» uzsver Intars. Jaunizceptie uzņēmēji apzinās, ka ir paša ceļa sākumā, un noteikti būs daudz izaicinājumu, taču abus draugus saista kāda noruna «Mēs zinām stāstus par to, ka čomiem nevajag uzsākt kopējas štelles, jo ne vienmēr viss beidzas labi, tāpēc mēs centīsimies apgāzt šo mītu un esam sev apsolījuši, ka draudzība ir svarīgāka par uzņēmējdarbību,» tā Intars.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨










































































