Cepam tortes pamatni!
Gatavojam bezē!
- Vienai lielajai plāksnei vajadzīgs : 2 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 100 g cukura un 50 g mandeļu miltu. Vienai mazajai plāksnei vajadzīgs: 1 olas baltums, maza šķipsniņa sāls, 50 g cukura un 25 g mandeļu miltu.
- Sagatavo un izcep 4 lielas un 4 mazākas mandeļu bezē plāksnes.
- Uz cepamā papīra ap tam uzliktu tortes formu uzvelk 4 apļus ar 26 cm diametru un 4 apļus ar 18 cm diametru.
- Plāksnes gatavo un izcep pa daļām.
- Olu baltumus saputo stingrās putās, turpinot putošanu, pa daļām ber klāt cukuru un masu saputo biezu, stingru un gludu.
- Iecilā mandeļu miltus un ieklāj uzvilktajos apļos. Jāņem vērā tas, ka cepoties plāksnes pavisam nedaudz papletīsies.
- Pannas ar plāksnēm liek krāsnī 150 grādu karstumā, cep 10 minūtes, tad karstumu samazina uz 110 grādiem un žāvē vēl 1 stundu.
- Pēc tam vēl stundu dzesē izslēgtā krāsnī.
- Ja cep vairākas pannas reizē, tad cepšanas vidū tās maina vietām.
Kuļam krēmu!
Būvējam torti!
- Pirmo ar krēmu pārklāj pamatnes plāksni, pārlaista ievārījumu un virsū liek vienu lielo mandeļu bezē plāksni.
- To tāpat pārklāj ar krēmu un pārlaista ar ievārījumu.
- Tāpat rīkojas ar pārējām plāksnēm.
- Kad tās ir sakārtotas, virsū tādā pašā veidā kārto mazās plāksnes, nobeidzot ar krēmu un ievārījumu.
- Torti vismaz uz 3–4 stundām liek ledusskapī, lai tā savelkas un cietās kārtas atlaižas.
Gatavojam rotājumus!
Rotājam! Ar rullīšiem, ogām un melisas vai piparmētras lapiņām torti izgrezno.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨










































































