No uzturvērtības viedokļa gan kartupeļi, gan rīsi, griķi un makaroni ir ar augstu ogļhidrātu īpatsvaru – tā dēvētais “sportistu ēdiens”. Galvenokārt šo produktu uzturvērtību nosaka to ietekme uz pēcmaltītes glikēmiju (glikozes līmeņa paugstināšanās straujums pēc šo produktu apēšanas jeb glikēmiskais indekss).
Lūk, kuras piedevas iesaka izvēlēties uztura speciālisti (sākot ar labāko izvēli):
1.Vārīti griķi.
2.Kvalitatīva pasta, kas gatavota no cieto kviešu pilngraudu mannas vai miltiem un izvārīta al dente stadijā (kad makaroni vēl ir mazliet kožami, nevis pārvārīti).
3.Vārīti kartupeļi ar mizu vai krāsnī cepti veseli kartupeļi ar mizu (var būt arī pēc tam apcepti olīveļļā).
4.Brūnie rīsi (arī miežu putraimi vai grūbas).
5.Mizoti, vārīti kartupeļi.
6.Baltie rīsi, kartupeļu biezenis, cepti frī kartupeļi.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨











































































