Kā vēl var izdaiļot piparkūkas?
Lai glazētās piparkūkas padarītu vēl greznākas un krāšņākas, glazūru var papildināt ar dažādām krāsainām cukura pārsliņām, graudiņiem, spīdīgām bumbiņām un citiem saldiem krikumiņiem. Tos liek uz tikko uzklātas, vēl nesastingušas glazūras.
Skaistas, greznas, interesantas un arī ļoti garšīgas piparkūkas var iegūt arī bez glazūras, greznojot tās ar žāvētām ogām, augļu gabaliņiem, riekstiem. Ar tiem grezno piparkūkas pirms cepšanas. Izspiestas un pannā uz cepampapīra sakārtotas piparkūkas pārsmērē ar sakultu olu, viegli piespiežot, virsū liek dažādas sēkliņas, žāvētas ogas, rozīnes, augļu gabaliņus, riekstus un mandeles. Piparkūkām cepoties, rotājums pielips un piecepsies klāt.
Greznot piparkūkas var arī bez glazūras un papildu greznumlietām, veidojot uz tām reljefu rakstu. To var iegūt, izrullētai piparkūku mīklai uzspiežot kādu priekšmetu ar dziļi reljefotu virsmu. Ļoti labi der slīpēta stikla vai kristāla trauka virsma, gaļas āmuriņš, arī vienkārši ar dakšiņu iespiests raksts. Tad ar piparkūku formiņu, iekļaujot tajā reljefo rakstu, izspiež cepumu, liek pannā un izcep.



















































































