Santa.lv
Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2026. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • Kā izrotāt piparkūkas? Ceļvedis glazūru gatavošanā un dekorēšanā

  • SAGLABĀ RAKSTU
    19.12.2025
  • Foto: No izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva

    Kā vēl var izdaiļot piparkūkas?

    Lai glazētās piparkūkas padarītu vēl greznākas un krāšņākas, glazūru var papildināt ar dažādām krāsainām cukura pārsliņām, graudiņiem, spīdīgām bumbiņām un citiem saldiem krikumiņiem. Tos liek uz tikko uzklātas, vēl nesastingušas glazūras.

    Skaistas, greznas, interesantas un arī ļoti garšīgas piparkūkas var iegūt arī bez glazūras, greznojot tās ar žāvētām ogām, augļu gabaliņiem, riekstiem.  Ar tiem grezno piparkūkas pirms cepšanas. Izspiestas un pannā uz cepampapīra sakārtotas piparkūkas pārsmērē ar sakultu olu, viegli piespiežot, virsū liek dažādas sēkliņas, žāvētas ogas, rozīnes, augļu gabaliņus, riekstus un mandeles. Piparkūkām cepoties, rotājums pielips un piecepsies klāt.

    Greznot piparkūkas var arī bez glazūras un papildu greznumlietām, veidojot uz tām reljefu rakstu. To var iegūt, izrullētai piparkūku mīklai uzspiežot kādu priekšmetu ar dziļi reljefotu virsmu. Ļoti labi der slīpēta stikla vai kristāla trauka virsma, gaļas āmuriņš, arī vienkārši ar dakšiņu iespiests raksts. Tad ar piparkūku formiņu, iekļaujot tajā reljefo rakstu, izspiež cepumu, liek pannā un izcep.

      

    5/5

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk