Olbaltuma glazūra
Vispopulārākā ir olbaltuma glazūra. To gatavo, stingri saputojot olas baltumu ar pūdercukuru un nedaudz citrona sulas.
- 1 olas baltums
- 120–150 g pūdercukura
- 1 tējkarote citrona sulas
Visas sastāvdaļas liek kopā un puto, līdz masa ir stingra un spīdīga. Ar to uz izceptas piparkūkas var veidot stingras, neizplūstošas līnijas. Ja ir vēlēšanās iegūt plūstošu glazūru, olas baltumam pievieno mazāk pūdercukura. Pagatavoto glazūru liek no cepampapīra uztītā nelielā tūtiņā ar smailu galu.
Lai tūtiņa neatritinātos, papīra brīvo galu pielīmē tūtiņai. Tūtiņas vaļējo galu virs iepildītās glazūras cieši aizgriež, spico galiņu nogriež un glazūru izspiež uz piparkūkas. Lai visu piparkūku noklātu ar glazūru, to izlīdzina ar platu nazi vai lāpstiņu. Nožāvē dažās stundās istabas temperatūrā.
Pievienojot baltajai glazūrai konditorejas vai dabiskas augu valsts krāsas, var iegūt krāsainas glazūras. Košāka glazūra būs ar konditorejas krāsām, kuras var nopirkt visdažādākos toņos. Tās glazūrai pievieno pa pilienam. Dabiskās krāsvielas ir mazāk košas – sarkano iegūst no biešu sulas, dzelteno no safrāna, burkāna, zaļo no spinātu sulas, var izmantot arī ogu un augļu sulas. Olbaltuma glazūras var uzglabāt vairākas dienas ledusskapī slēgtā traukā.



















































































