Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 08.11.2023
  • FOTORECEPTE: Kā izvēlēties un pagatavot Mārtiņdienas zosi

    Santa.lv
    Santa.lv
    Foto: Uldis Muzikants
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    3 vērtējumi
    5/5
    4/6Pildīšana

    Pildīšana

    Kad noteiktais laiks pagājis, zoss jāpiepilda. Pildīt var ar kāpostiem, ar āboliem, ar iepriekš novārītām grūbām, bet šoreiz gatavojam pēc ulmaņlaiku receptes – ar griķiem un āboliem pildītu zosi. Ņem pusi griķu un pusi ābolu. Cik daudz – tas jānovērtē pēc zoss lieluma. 4,5 kilogramus smagajai zosij pildījumam ņēmām 400 gramu griķu un 4 ābolus.
    Griķus aplej ar verdošu ūdeni, pēc 10 minūtēm ūdeni nolej un piešauj kādu šķipsnu sāls. Āboliem izņem serdes un sagriež lielos gabalos. Mizot gan nevajag, mizā taču pats labums! Griķus sajauc ar āboliem un maisījumu labi cieši pilda zosī.

    Nākamā lapa

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk