Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 08.11.2023
  • FOTORECEPTE: Kā izvēlēties un pagatavot Mārtiņdienas zosi

    Santa.lv
    Santa.lv
    Foto: Uldis Muzikants
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    3 vērtējumi
    5/5
    3/6Sagatavošana

    Sagatavošana

    Kad zoss pārnesta mājās, tā rūpīgi jāatspalvo. Vislabāk pūku nodedzināt ar atklātu uguni – uz gāzes liesmas vai ar šķiltavām.
    Izņemt zosij taukus vai ne – tas ir gaumes jautājums. Ja tauki paliks, cepetis būs ļoti trekns, tādēļ, ja tauku daudz, noteikti jāizņem vismaz daļa. Izņemtos zosu taukus var sagriezt gabaliņos, izkausēt, izkāst un saliet trauciņos. Vēlāk šos taukus var izmantot cepšanai, pastētēm.
    Sablendē ķiplokus, sajauc ar sāli un pipariem un ar šo maisījumu pamatīgi iemasē zosi gan no iekšpuses, gan ārpuses. Bet ielāgo – nevis iesmērē, bet tiešām pamatīgi, pamatīgi iemasē, nežēlojot laiku un spēku.
    Tad zosi mūsdienu smalkumam iesmērē ar dabisko marinētāju – sarīvētu vai sablendētu svaigu ananasu. Nekādas etiķa marinādes zosij neder – zoss ir karalisks putns, un to nevajag sabojāt ar lētām lietām.
    Iemarinēto zosi rūpīgi ietin pārtikas plēvē un liek uz 12 stundām vēsumā.

    Nākamā lapa

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk