Bļodā ieber miltus, pievieno sāli, cukuru un visu samaisa. Tad pieliek kubiņos sagrieztu sviestu, kas pirms tam nedaudz pastāvējis istabas temperatūrā. Sviestu ar nazi vēl nedaudz sakapā un ar rokām sāk mīcīt. Pievieno sakultas olas un samīca viendabīgu mīklu.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz 30 minūtēm atdzesēties, pēc tam to sadala gandrīz uz pusēm (vienu mazliet lielāku).
Tikmēr nomizo ābolus, pārgriež uz pusēm un izgriež serdes. Liek lielākā bļodā, pārlej ar citrona sulu un apmaisa. Noliek malā. Ar eļļu ieziež padziļu pannu (aptuveni 30 × 20 × 5 cm). Uz cepamā papīra izveltnē lielāko pusi mīklas (ērtāk uz pergamenta) un izklāj pannu un tās maliņas. Mīklu ar dakšiņu sadursta.
Uz tās cieši citu pie cita kārto ābolu pusītes ar zemenes pusīti iedobītē (ar pārgriezto pusi uz leju).
Krūzē samaisa pudiņa pulveri ar 150 ml saldā krējuma. Atlikušo saldo krējumu liek uz uguns (vēlams katliņā ar dubulto dibenu) un uzkarsē, pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Karstajā virumā strūkliņā lej kārtīgi izmaisītu pudiņa maisījumu un,nepārtraukti maisot (vislabāk ar putojamo slotiņu), uzvāra un uzreiz samazina karstumu. Turpina maisīšanu, līdz pudiņa masa nedaudz sabiezē un ir viendabīgi krēmīga. Karstu pārlej āboliem.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz cepamā papīra izveltnē atlikušo mīklu, pārliek pāri vaniļas pudiņam un mīklas malas saspiež kopā. Mīklu ar dakšiņu nedaudz sadursta.
Virsu var izdekorēt ar mīklas ornamentiem. Cep aptuveni 55–60 minūtes. 15 minūtes pirms cepšanas beigām pīrāgu pārziež ar sakultu olas dzeltenumu.
Var pasniegt gan siltu, gan aukstu. Aukstu pīrāgu varēs labāk sagriezt, un tas labāk turēsies kopā. Labi garšo ar vaniļas saldējumu.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨































































































