Olām atdala baltumus, dzeltenumus saputo ar cukuru un 1 ēdamkaroti ūdens, baltumus atsevišķi saputo ar šķipsniņu sāls.
Saputotajiem olu dzeltenumiem piesijā miltus, kakao un maltas mandeles, pievieno arī trešdaļu saputoto baltumu un masu samaisa viendabīgu.
Liek klāt pārējo baltumu masu un uzmanīgi iecilā.
Mīklu klāj 22 × 32 cm lielā, ar cepampapīru izklātā cepampannā, nolīdzina, liek krāsnī un cep gatavu, aptuveni 10 minūtes.
Vēl siltu plānā kārtā pārklāj ar ievārījumu un no plāksnes abiem galiem satin ciešās ruletēs, vienlaikus noņemot cepampapīru. Vidū, kur abas ruletes satiekas, plāksni pārgriež. Ruletes noliek aukstumā sastingt.
Atdzesētās ruletes sagriež 1 cm biezās ripās. Tās cieši gar malu klāj 22–23 cm lielā kūkas veidnē ar noņemamu malu, arī veidnes dibenu izklāj ar tām.
Pagatavo baltās šokolādes pildījumu. Šokolādi sadrupina, kopā ar saldo krējumu liek traukā virs karsta ūdens, apmaisot izkausē un sajauc viendabīgu.
Iemaisa liķieri un uzbriedinātu želatīnu, maisot siltajā šokolādē izšķīdina. Iemaisa viegli sakultus olu dzeltenumus.
Kad masa ir atdzisusi, bet vēl nav sākusi sastingt, iemaisa ar šķipsniņu sāls un 1 ēdamkaroti cukura saputotus olu baltumus.
Masu lej kūkas formā ar izklātajām ruletītēm, ledusskapī vismaz 3 stundas vai visu nakti sastindzina.
Greznošanai rozes ziedlapiņas apmērcē viegli sakultā olas baltumā, pārkaisa ar cukuru un apžāvē, liek uz kūkas, pabārsta kaltētās ziedlapiņas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!