Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 10.08.2025
  • Ātrā picas mīkla, kas izdodas vienmēr!

    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    Foto: No izdevniecības SIA "Žurnāls Santa" arhīva
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    30m
    106 vērtējumi
    4.25/5
    2/22 noderīgi padomi, kā pagatavot picas mīklu, lai tā sanāktu izcila!

    2 noderīgi padomi, kā pagatavot picas mīklu, lai tā sanāktu izcila!

    Miltu izvēle: ja vēlies elastīgāku un kraukšķīgāku mīklu, vari izmantot picas vai cieto kviešu miltus. Parastie kviešu milti arī derēs, bet atšķirība būs jūtama.


    Garšvielas mīklā: pievieno šķipsniņu cukura, oregano, baziliku vai ķiploku pulveri – tad pati mīkla iegūs papildus garšu.


    Ūdens temperatūra: ja lieto siltu ūdeni (ne verdošu!), mīkla kļūs elastīgāka un vieglāk mīcāma.


    Atpūtināšana: ja laiks atļauj, noteikti ļauj mīklai pastāvēt vismaz 20–30 minūtes ledusskapī – tā kļūst vieglāk rullējama un cepoties ir kraukšķīgāka.


    Plānums: jo plānāk izrullēsi, jo kraukšķīgāks būs pamats. Ja vēlies mīkstāku, atstāj mazliet biezāku kārtiņu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk