• NBS komandieris: Rezerves karavīri netiks vienkārši apmācīti un «palaisti mājās»

    Militārais dienests
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Zane Bitere
    Ja mēs vēlamies, lai Valsts aizsardzības dienests (VAD) būtu kvalitatīvs, nesagrautu to, ko esam jau uzbūvējuši, neatņemtu naudu investīcijām un būtu reāls papildinājums aizsardzības sistēmai, tad tam būs nepieciešami Aizsardzības ministrijas iezīmētie 500–700 miljoniem eiro, TV24 raidījumā «Nedēļa. Post scriptum» atzīst Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

    NBS komandieris norāda, ka rezerves karavīri netiks vienkārši apmācīti un «palaisti mājās»: «Mums jābūt pilna apjoma ekipējumam, jāsaliek vienībās, nepieciešams papildus instruktoru un virsnieku sastāvs. Tad ir nepieciešamas noliktavas un infrastruktūra, piemēram, kazarmas un ēdināšana.»

    Finansējums VAD tiks kāpināts ar katru gadu – šogad tie būs trīs miljoni, nākamgad jau 30 miljoni eiro – atbilstoši cilvēku iesaistei un dienesta attīstīšanai.

    Iesaucot jauniešus VAD, L. Kalniņš uzstāj uz sociālā taisnīguma ievērošanu: «Tur nedrīkst būt izņēmumi – tas ir tas pamats, ko vēlamies ar sabiedrību vienoties – obligāta iesaiste ir Latvijas pilsoņiem bez nekādiem izņēmumiem, izņemot slimību un tiesājamību. […] Nedrīkst pieļaut, ka tā ir administratīva selekcija – tātad mēs paļaujamies uz kazino izlozes principu, ja uz VAD nepieteiksies pietiekams jauniešu skaits,» skaidro NBS komandieris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē