• Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā pasniegs Purvīša balvu

    Māksla
    Ziņu aģentūra LETA
    22. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Piektdien, 26. maijā, plkst.19 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notiks «Purvīša balvas 2023» pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tiks paziņots Purvīša balvas 2023 laureāts un tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu mākslā tekstilmāksliniecei Edītei Pauls-Vīgnerei, aģentūru LETA informēja Agneta Anna Vēmane.

    Par «Purvīša balvas 2023» laureātu lemj starptautiska žūrija septiņu mākslas ekspertu sastāvā, izvērtējot sešu finālistu nominētos darbus, kas vēl līdz 11.jūnijam skatāmi Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) Lielajā zālē Purvīša balva 2023 kandidātu darbu izstādē. Žūrijā strādās: mākslas zinātniece, LNMM Laikmetīgās mākslas krājuma glabātāja Astrīda Rogule; muzeja un Purvīša balvas patrons, SIA «Alfor» valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns, mākslas teorētiķis un kurators, «Nationalgalerie» – 17 Berlīnes muzeju apvienības direktors laika posmā no 2008. līdz 2020.gadam Udo Kitelmans, kurators un mākslas kritiķis, KW Laikmetīgās mākslas institūta (Berlīne) direktors Krists Greitheisens, Prāgas Kunsthalles direktore Ivana Gosena, galerists, «Galerie Nagel Draxler» līdzīpašnieks Kristians Nāgels un Lietuvas «Vartai» galerijas radošā direktore Laura Rutkute.

    Uz Purvīša balvu 2023 pretendē seši mākslinieki un mākslinieku apvienības: Evelīna Deičmane ar personālizstādi «Dejorgāns / Tanzorgan», Ance Eikena ar personālizstādi «Dievs Tēvs Debesīs», Kristaps Epners ar darbs «Maslova», Daiga Grantiņa ar personālizstādi «Lauka telpa», Darja Meļņikova ar personālizstādi «The Anticipation» un Evita Vasiļjeva un Kaspars Groševs ar izstādi «Zilā līča māja».

    Balvas pasniegšanas ceremonija tiešraidē būs skatāma «Facebook» platformā.

    To, kuram māksliniekam piešķirt balvu, lemj Purvīša balvas organizācijas komiteja. Balva ir 10 000 eiro, neieskaitot nodokļus.

    Svētdien, 28. maijā, plkst.12 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja apmeklētājiem mākslas zinātnieces Astrīdas Rogules vadībā būs iespēja satikt un iepazīt Purvīša balvas 2023 ieguvēju. Sarunas laikā laureāts sniegs savu komentāru par izstādes mākslas darbu, tā tapšanas aizkulisēm un ar to saistītajiem izaicinājumiem, bet apmeklētājiem būs iespēja uzdot māksliniekam jautājumus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē