• Lietuva izsludina ārkārtējo situāciju

    Ārzemēs
    Ziņu aģentūra LETA
    24. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Saistībā ar to, ka Krievija sākusi iebrukumu Ukrainā, Lietuva ceturtdien izsludinās ārkārtējo situāciju un aicina sākt konsultācijas atbilstoši NATO līguma 4.pantam, paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

    Pēc Lietuvas Valsts aizsardzības padomes sēdes Nausēda teica, ka sagaida, ka parlaments lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu apstiprinās ārkārtas sēdē.

    «Šodien es parakstīšu dekrētu par ārkārtējās situācijas ieviešanu, kuru Lietuvas Republikas Seims pieņems ārkārtas sēdē,» Nausēda sacīja žurnālistiem.

    «Saistībā ar esošajiem apstākļiem, mums ir jāpieņem juridiski pasākumi, lai stiprinātu mūsu ārējo drošību,» viņš paskaidroja.

    Valsts aizsardzības padomes sēdē ceturtdien arī nolemts lūgt NATO sākt konsultācijas atbilstoši alianses līguma 4.pantam, sacīja Nausēda.

    NATO līguma 4.pants noteic, ka dalībvalstis kopīgi apspriedīsies jebkurā brīdī, kad vien, pēc jebkuras no dalībvalsts uzskatiem, būs apdraudēta jebkuras dalībvalsts teritoriālā vienotība, politiskā neatkarība vai drošība.

    Arī Latvija prasa sākt konsultācijas atbilstoši NATO līguma 4.pantam, ierakstā «Twitter» paziņojis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

    Igaunijas parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Marko Mihkelsons arī norādīja, ka ir jāsāk konsultācijas atbilstoši NATO līguma 4.pantam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē