• FOTO: Skolotāji piketā pamatīgi nokaitina premjeri Eviku Siliņu. Tas bija skarbi…

    Pikets
    Marta Kalniņa
    21. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Premjerministres uzruna skolotājiem.
    Foto: Publicitātes foto
    Premjerministres uzruna skolotājiem.
    Pie valdības ēkas 21. maijā norit Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotais izglītības darbinieku pikets. Premjerministres Evijas Siliņas uzruna skolotājiem šoreiz bija skaļa un barga.

    Piketa iemesls ir izglītības darbinieku iebildumi pret viņuprāt neracionālo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājumu pedagogu darba slodžu balansēšanai. Par atbilstošu modeli bija jāvienojas jau pirms gada, taču ministrijai un arodbiedrībai vēl aizvien ir atšķirīgs viedoklis par to, kā to darīt. Tāpēc otrdien izglītības darbinieki pulcējās pie valdības ēkas.

    Uz sarunu ar skolotājiem ieradās arī premjere Evika Siliņa, un tik aizkaitinātu viņu vēl nebijām redzējuši. Evika skaļā balsī uzrunāja skolotājus: «Jūs zināt, par ko esat atnākuši strīdēties?  Par ko? Par ko?

    Jums algas nepalielināja valdība? Kam nepalielināja?

    Paceliet rokas! Es neredzu rokas!» aktīvi žestikulējot, sanākušajiem jautāja premjerministre. Atskanēja neapmierinātu skolotāju saucieni, un viņas balss kļuva arvien skaļāka.   «Valdība ir pildījusi visu to, ko mēs esam apsolījuši. Vēlreiz saku, sarunai esmu gatava. Jums šobrīd nav pamata uztraukumam, tāpēc, ka valdībā šobrīd nekas neplānojas tikt pieņemts attiecībā uz jūsu slodzes sabalansēšanu. Mums ir laiks sarunām, un es lūdzu uzticēties valdībai,» sacīja Siliņa. Skolotāji pretī sauca skaļu nē.

    «Ja jūs neuzticaties mums, mēs nevaram uzticēties arī jums!» noslēgumā paziņoja Siliņa.

    «Ministra kundze, mēs šeit neesam algu dēļ, bet slodžu dēļ,» iebilda LIZDA vadītāja, bet Evika Siliņa jau bija nokāpusi no skatuves un steidzīgā solī apsargu pavadībā devās prom.

    Pedagogus šobrīd satrauc, ka IZM piedāvājums varētu samazināt darba stundu vērtību, kā tas jau esot noticis 2016. un 2023.gadā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē