Aktrise Inga Tropa: Maniem mīļajiem neviens nepieskarsies! Es kā vilcene nokodīšu

Ingas Tropas stāsts ir par drosmi un spēku. Un šķiet, ka drosme nolikt aktrises un režisores ambīcijas, uzvilkt formu, pakļauties reglamentam, gulēt dubļos, ņemt rokā ieroci nav grūtākā šī stāsta daļa.
Gunta Šenberga
Foto: Matīss Markovskis

Jaunajā Rīgas teātrī Inga spēlē divās jaudīgās izrādēs, kas stāsta tieši par šo laiku. Sliktajos ceļos, ko pagājušajā pavasarī drīz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā iestudēja Kristīne Krūze-Hermane. Šī izrāde atgādina, ka viss nesākās 24. februārī, bet atgriežas Donbasā kara sākumā. Savukārt Milžu cīņas veidojuši trīs kolēģi un domubiedri – režisore un autore Marija Linarte un aktieri Jānis Grūtups un Inga Tropa. Tā ir par viņiem pašiem un viņiem līdzīgajiem. Cilvēkiem, kas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā iestājās Zemessardzē. Izrādes programmiņā Inga saka: «Es baidos no kara un man tas riebjas, bet nolēmu dot zvērestu un stāties Zemessardzē, jo vēlos nosargāt savas vērtības, ko mīlu un kam ticu – ģimeni un tuvos cilvēkus, savu senču tradīcijas un zemi. Un nevienam nav tiesību atbrīvot mūs un pavēlēt, kā dzīvot. [..] Pēc katrām Zemessardzes mācībām es esmu zaudējusi ilūzijas, toties ieguvusi skaidrāku dzīves un savu spēju izpratni. Mans ego piedzīvo nemitīgas krīzes, bet tas mani veido par apzinātāku cilvēku. Zemessardze man palīdz pieaugt un ar cieņu pieņemt dzīvi. Pēc gada Zemessardzē manī ir ievērojami lielāks miers, laimes un pateicības sajūta par visu, kas ik dienas man ir dots.» 

Pagājušajā vasarā – apmēram tajā pašā laikā, kad trenējās Zemessardzē, Inga nofilmējās savā pirmajā galvenajā lomā pilnmetrāžas filmā – režisores Lienes Lindes Melnajā samtā –, kurai drīz vajadzētu parādīties uz ekrāniem.

Lai es par notikušo klusētu, man tika draudēts, ka nogalinās manus vecākus un manu mazo māsu…

Neatkarīgajā Dirty Deal Teatro Inga spēlē izrādē Pārcēlāja, kurai pati ir autore un režisore. Pēc izrādes neskan aplausi. Cilvēki cits pēc cita lēni pieceļas no saliekamajām gultiņām, kur, Ingas apsegti, klausījušies viņas balsī, un klusēdami aiziet. Ļoti gribas viņu apskaut.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
3.49 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē