«Amoralle» izveidotāja Inese Ozola: Mums, sievietēm, neiedod to, ko nevaram nest

Spēles ar apģērba spēku un nebeidzami sievišķības meklējumi ir zīmola Amoralle izveidotājas Ineses Ozolas stiprā puse. Viņa neslēpj, ka šajā dzīves posmā ir ļoti uzmanīga ar vārdiem – par savām attiecībām, par 45 gadu slieksni, par laika varu. Mēs dzeram tēju un sākam rindot vārdus.
Gundega Gauja
Gundega Gauja
Foto: Agneta Jonele. Stils: Agija Vismane

Ejot uz sarunai atvēlēto telpu, Inese paspēj izstāstīt, ka šajā vietā Brīvības un Dzirnavu ielas stūrī reiz dzīvojis komponists Rihards Vāgners, bet vēlāk tapusi šī iespaidīgā celtne bankas vajadzībām. Pa milzīgajiem logiem iekšā cenšas tikt visai pelēka diena, tāpēc Inese ir iedegusi sveces. Kūp tēja. Nenociešos pavaicāt, vai ir saglabājies arī senais seifs, un tiešām – tepat vien jau tas ir, vesela slepenā istaba! Kādreizējās bankas telpās šodien tiek krāta, vairota un lolota sievišķība – visās tās nozīmēs. Apakšstāvā ir Amoralle veikals, bet te, augšstāvā, radošā telpa Amoralle Level Up meistarklasēm un draudzīgām tikšanās reizēm. Inesei ejot, pland gari melni svārki, un viņa ik pa laikam ietinas dziļāk apjomīgā melnā žaketē. Runājot brīžiem viņa apsēžas, pievelkot sev ceļgalus cieši klāt kamoliņā teju kā bērns. Vārdi tiek apdomāti, izauklēti un tikai tad palaisti brīvībā. Vārdiem, sevišķi sievietes izteiktiem, ir pārāk liels spēks, viņa saka. Ar tiem jābūt uzmanīgiem. 

Man tā patīk aktieris Džons Malkovičs – reiz viņš man lidmašīnā sēdēja blakus, un es visu laiku domāju, kā varētu viņu uzrunāt.

– Šodien esat melnā, brīvā apģērbā – rītos saģērbjaties spontāni vai izdomājat jau iepriekš, ko tieši vilksiet mugurā? 
– Saģērbjos spontāni no rīta, un tas vienmēr sākas ar vienu priekšmetu vai apģērba gabalu, kas iedod tieši to sajūtu, kas man tajā dienā ir vajadzīga. Piemēram, šodien ģērbšanos sāku ar šo kaklarotu – tā bija pirmā! Tālāk skatos, kas pie tās šodien piestāvēs. Sekoja krekliņš, lai kaklarota labi izceltos, tad melna žakete. Gribējās brīvības sajūtu, tāpēc nav veļas, un tālāk sekoja melni svārki, jo man šobrīd ir svārku periods. Gribas svārkus!

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē