• Skrubis matiem – tikpat vajadzīgs kā ķermenim!

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LightField Studios/Shutterstock.com
    Tāpat kā sejas un ķermeņa ādai, arī galvas ādai nepieciešama dziļāka attīrīšana, lai uzturētu tās veselību un veicinātu matu augšanu.
    • Pareizāk šo kopšanas līdzekli būtu dēvēt par pīlingu, kam ir daudz maigāka un saudzīgāka iedarbība uz galvas ādu. Un ļoti noderīga – tas atloba atmirušās ādas šūnas, likvidē lieko tauku sebuma kārtu, kā arī atbrīvo ādu no netīrumiem, piesārņojuma, putekļiem un lietotās matu kosmētikas daļiņām, ar ko parasts šampūns īsti galā netiek.

    Dziļāka attīrīšana uzlabo ādas elpošanu un apasiņošanu, tādā veidā stimulē matu saknīšu apgādi ar skābekli, ar barības vielām, līdz ar to stimulē matu augšanu.

    Rezultāts ir patiešām labs, jo regulāri lietots skrubis/pīlings regulē tauku izdalīšanos, samazina blaugznu veidošanos, galvas ādas niezi, palēnina matu izkrišanu un uzlabo galvas ādas elastību.

    • Galvas ādu attīrošo līdzekļu sastāvā ir augļskābes, salicilskābe, keratīns, kolagēns, vitamīni… Ļoti liela nozīme ir skrubējošo jeb nolobošo daļiņu izmēram. Piemēram, ķermeņa skrubī tiek izmantotas rupji samaltas aprikožu kauliņu daļiņas, kas iedarbojas abrazīvi, bet galvas ādas skrubim pievieno smalku aprikožu kauliņu pulveri, lai tas nesaķeras matos un, nonākot uz galvas ādas, to maigi nopulētu. 
    • Ja galvas āda ir taukaina, tā ātri satauko arī matus, un tad attīrīšanu ar pīlingu veic reizi nedēļā. Sausai galvas ādai un sausiem matiem to var darīt retāk – reizi divās nedēļās.

    Profilaksei pīlingu lieto reizi 7–10 dienās.

    Pirms matu mazgāšanas līdzekli vieglītēm iemasē tikai galvas ādā. Der gan mitros, gan sausos matos – kā ērtāk. Tomēr labāk to klāt mitros matos un atstāt uz 5–15 minūtēm, lai pīlings pagūst iedarboties. Mazgājot matus, viegli, viegli ar pirkstu galiņiem pamasē ādu, lai palīdzētu tai labāk attīrīties. Tikai nepārspīlē – kasīt ar nagiem nevajag! 

    Pagatavo pati!

    Ļoti labs pīlings galvas ādai sanāk no parastā piecprocentu dabiskā etiķa. Der ābolu etiķis, vīna etiķis – kāds vien patīk. Sajauc ar vārītu, atdzesētu ūdeni attiecībā 1:2 (1 daļa 5 % etiķa un 2 daļas vārīta ūdens). To iesmērē galvas ādā, patur 5–15 minūtes un tad mazgā matus, kā parasti.

    Etiķis ļoti saudzīgi attīra galvas ādu, tam piemīt arī antibakteriāla un pretsēņu iedarbība. 

    Svarīgi! Galvas ādas attīrīšanai nav ieteicams izmantot cukuru, medu, mālus un citas sastāvdaļas, kas saķeras matos un tos saķepina, – tās vairāk piemērotas ķermeņa skrubim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē