• Iedarbīgas ēteriskās eļļas sirdsmieram un labam miegam

    Labsajūta
    29. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matka_Wariatka/Shutterstock.com
    Ja nespēj nomierināties un atpūsties, atslābt, iespējams, palīdzēs kāda no ēteriskajām eļļām.
    1. Lavanda. Populārākā no visām miera eļļām. Mazina sasprindzinājumu, nervozitāti, palīdz pret bezmiegu, harmonizē. Kombinējama ar citrusiem, muskatsalviju, pačūliju.
    2. Saldais majorāns. Atslābina gan prātu, gan ķermeni, nomierina sirdsdarbību. Laba vientulības brīžiem. Kombinējama ar lavandu, bergamoti.  
    3. Mandarīns. Gan nomierina, gan atjauno enerģiju. Piemērota arī bērniem. Kombinējama ar citiem citrusiem, bergamoti, lavandu, kumelīti.
    4. Muskatsalvija. Savdabīgi smaržojoša, izteikti nomierinoša eļļa. Jālieto ļoti mazās devās, jo var radīt pat eiforisku, apātisku efektu. Kombinējama ar citrusiem, ģerāniju, lavandu.
    5. Romiešu kumelīte. Ieteicama pret bezmiegu un sasprindzinājuma mazināšanai. Piemērota arī bērniem. Labi sader ar lavandu, pačūliju, ģerāniju, rožu otto.
    6. Ģerānija. Palīdz tikt vaļā no uzbudinājumu, nomierina nervus, mazina nogurumu. Īpaši ieteicama sievietēm, jo līdzsvaro hormonu darbību. Labi sader ar baziliku, citrusiem, rožu otto.

    Svarīgi! Nedrīkst pārforsēt, jo daudzas ēteriskās eļļas, lietotas lielās devās, var radīt tieši pretēju efektu – uzbudināt un tonizēt. Istabas aromatizēšanai aromlampiņā pilini ne vairāk kā divus pilienus.

    Labākam miegam

    • Pirms gulētiešanas ieej siltā vannā, kurai piepilini pa vienam diviem pilieniem romiešu kumelītes un lavandas ēteriskās eļļas. Neaizmirsti, ka ēteriskajai eļļai vajag emulgatoru, tāpēc vispirms vajadzīgo pilienu daudzumu uzpilini medum vai krējumam un tikai tad pievieno ūdenim. Tā kā ēteriskās eļļas vannā izgaro, vari to piepilināt ūdenim ik pēc 20 minūtēm vai pusstundas.
    • Izsmidzini gultasveļā šādu maisījumu: pustējkarotē atšķaidīta degvīna iepilini 2 pilienus lavandas, 1 pilienu romiešu kumelītes, 1 pilienu apelsīna, 1 pilienu ilangilanga ēteriskās eļļas. Ielej pudelītē ar pulverizatoru, pievieno ūdeni, kārtīgi sakrati un izsmidzini!

    Padoms. Vienkāršākais variants, kā baudīt eļļas nomierinošo iedarbību, – iepilini eļļu ūdenī un noliec trauku uz radiatora. Var arī eļļu karsēt speciālajā aromlampiņā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē