• FOTO: Slavenības precas neparastās vietās. Pieredzē dalās mācītājs Baštiks

    Kāzas
    Lauma Lapsa
    10. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ata Zviedra pasakainās kāzas Siguldā.
    Foto: No privātā arhīva
    Ata Zviedra pasakainās kāzas Siguldā.
    Sākoties vasarai, sarosījušies pāri, kuri gatavi šogad savas attiecības noformēt oficiāli. Viņu skaitā arī slavenības. Mācītājs Ainars Baštiks PDz atklāj, kādas ir neierastākās vietas, kurās viņam nācies laulāt.

    «Esmu vadījis kāzas baznīcās, muižās, pilīs, pļavās, pludmalē un pat mežā. Ja dzimšanas dienas svinības ir katru gadu, tad īstas kāzas gan ir tikai vienreiz mūžā, tāpēc šo notikumu ir vērts padarīt īpašāku,» ir pārliecināts mācītājs Ainars Baštiks.

     

    Kāzas mežā

    «Ja pāris grib laulāties mežā, vispirms jāpadomā, cik ērti būs nokļūt izvēlētajā vietā. Ļoti romantiski un skaisti ir tad, ja izdodas atrast koku aleju mežā, kuru var izrotāt ar dekorācijām,» stāsta mācītājs. Baštiks atklāj: ja laulības notiek mežā, bildes izdodas skaistas. Runājot par mīnusiem, viņš saka: «Mežā kāzu laikā lāčus vēl neesmu redzējis, bet odi gan ir traucējuši. Ieteicams apbruņoties ar pretodu līdzekļiem. Ir bijuši gadījumi, kad līgavai nolūst papēdis. Ir bijis gadījums, kad pasākuma rīkotāji aizmirsa laulības gredzenus. Es improvizēju – izlīdzējos ar gredzeniem, kurus uztapināju no smilgām,» smej Baštiks.

    Pirms diviem gadiem Spoguļklinšu pakājē Cēsīs gredzenus mija Prāta vētras mūziķis Māris Mihelsons un viņa mīļotā sieviete Laura. Kāzu vadītāja ampluā iejutās šovmenis Renārs Zeltiņš. Mihelsona kāzas apmeklēja vairākas slavenības: Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Aija Andrejeva, Jānis Aišpurs, Aija Auškāpa. Pērn septembrī Māris Mihelsons un viņa sieva Laura sagaidīja pasaulē nākam savu pirmo atvasi Adeli Mihelsoni. Mārim šis ir trešais bērns, no iepriekšējām attiecībām viņam ir divi, bet Laurai Adele ir pirmais bērniņš.

    Komponista Pētera Vaska mazmeita, aktrise Elīna Vaska-Botere, pēc piecu gadu ilgām attiecībām ar savu mīļoto vīrieti Reini Boteru 2022. gadā kāzas nosvinēja ar pikniku Ogres Zilo kalnu mežos. To, ka vēlas salaulāties, viņi izlēma vien trīs mēnešus pirms pašām kāzām. Abi vēlējās savā īpašajā dienā būt dabas ieskauti, tāpēc sarīkoja sirsnīgas kāzas mežā.

     

    Kāzas Siguldā

    «Daudzi pāri precas Siguldā, jo tā atrodas netālu no Rīgas un tur ir skaista daba. Iecienītas vietas ir Paradīzes kalns, Siguldas Jaunā pils, Krimuldas muiža un viesu nams Bēršas, kas atrodas Gaujas senlejā,» stāsta Ainars Baštiks.

    Ata Zviedra kāzas Siguldā.
    Ata Zviedra kāzas Siguldā.

    Grupas Flame&The Rolltones solista Ata Zviedra un viņa mīļotās sievietes Anetes laulību ceremonija 2019. gada vasarā notika Siguldā Paradīzes kalnā. Zviedris izvēlējās Paradīzes kalnu gan gleznainās dabas dēļ, gan arī tāpēc, ka tur ir ērti nokļūt. Pāris 2021. gadā kļuva par vecākiem meitai Norai.

     

    Kāzas pļavā

    Edgara Kaupera kāzas pļavā.
    Edgara Kaupera kāzas pļavā.

    Grupas Prāta vētra solista Renāra Kaupera dēls Edgars un grupas Carnival Youth ģitārists ar savu izredzēto Evu 2022. gada vasarā salaulājās skaistā pļavā, no kuras pavērās brīnišķīgs skats uz garām plūstošu upi. Pāri salaulāja dziedošais mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics.

     

    Kāzas ābeļdārzā

    Neparastu vietu, kur svinēt kāzas, izvēlējās grupas Papīra lidmašīnas solists Rihards Bērziņš. Viņš pērn septembrī savu mīļoto sievieti Keitu Rudzinsku apprecēja ābeļdārzā Burtnieki Babītē un sarīkoja kāzu svinības itāļu stilā – ar picu un saldējumu tortes vietā. Kāzās bija īpaši padomāts par bērniem, jo pāris bija pasūtījuši atrakciju – piepūšamo pili.

    Vairāk lasi un skati žurnālā Privātā Dzīve!

    • Vai aktrisei Agnesei Zeltiņai jaunas attiecības?
    • «Esmu izgājis cauri elles apļiem!» Jānis Āmanis atkal būs aktieris
    • Aivars Vilipsōns pirms 60. jubilejas piedzīvo smagas veselības problēmas
    • Ārgalis-Straumēns par dēla nāvi 32 gadu vecumā: «Krišjānis juta, ka aizies…»
    • Artūrs Skrastiņš atguvis sirdsdarbu; Simpsoni runās kā iepriekš
    • `Precas neparastās vietās – mācītājs Baštiks atklāj laulāšanas pieredzi
    Privātā Dzīve nr23/2024

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē