Varētu šķist, ka veselīgāka noteikti ir čabata, īpaši tumšā. Tomēr tā nav. Izvērtējot sastāvu, sāls un cukura daudzumu, ieteicamāka ir parastā baltmaize.
- Daudzas veikalu čabatas satur krietni vairāk sāls – 1,5–2 gramus 100 gramos produkta, baltmaize – apmēram 1 gramu.
- Tāpat čabatā ir daudz vairāk cukura.
- Turklāt tās mīkla parasti ir bijusi iepriekš sasaldēta un nereti atvesta no citām valstīm, bet baltmaizi gatavo tepat Latvijā.
- Maldīgi ir arī domāt, ka tumšā čabata ir labāka par gaišo, jo varētu būt cepta no pilngraudu miltiem. Nē, tumšās čabatas krāsu visbiežāk panāk ar apgrauzdētu balto kviešu iesala miltiem.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨











































































