• Cik ilgi jāvāra ievārījums, lai tas būtu veselīgs?

    Jautājumi un atbildes
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Lūk, atbilžu varianti: A – 30 minūtes; B – 1,5 stundas; C – tik ilgi, kamēr, uzpilinot uz šķīvja, ievārījums neizplūst pa trauku, bet saglabā formu. Kura pareizā?

    Pareizā atbilde

    C – vārīšanas laiks visiem ievārījumiem nevar būt vienāds, jo tas atkarīgs no ogu lieluma un struktūras. Jāņem vērā, ka visas ogas un augļi, no kā gatavojam ievārījumu, satur organiskās skābes.

    Pievienotais cukurs skābā vidē sašķeļas glikozē un fruktozē.

    Savukārt, ievārījumu karsējot, no iegūtās glikozes un fruktozes tiek atšķeltas ūdens molekulas un pāri paliek arī veselībai nevēlamā viela – hidroksimetilfurfurols. Jo vairāk ievārījumu karsē, jo vairāk šīs vielas rodas, tātad ar ilgu vārīšanu pārcensties noteikti nevajag.

    Svarīgi! Hidroksimetilfurfurola koncentrācija pieaug arī tad, ja ievārījumu uzglabā ilgstoši.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk