• 11 paņēmieni, kā ātri uzlabot omu

    Padomi
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    18. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Nav godīgi, ka kāds pilnīgs štrunts var tik ļoti sabojāt noskaņojumu! Tu dusmojies pats uz sevi, jo apzinies: nekas tāds jau nav noticis – saule lec un saule riet, bet diena tik un tā sabojāta. Lūk, daži paņēmieni, kā sev palīdzēt. Lai arī tie izklausās ļoti, ļoti vienkārši, pamēģini, un varēsi pabrīnīties, kā garastāvokļa šūpoles ātri vien pārvietosies uz to pusi, kur priecīgiem burtiem rakstīts: viss atkal ir labi.
    1. Sakārto kaut ko! Tev vajag acīmredzamu pierādījumu, ka viss mainās: redz, kā galda stūris, kur mētājās knibuļi un grabuļi, tagad ir kārtībā. Kārtojot galdu, tu simboliski sakārto arī domas.
    2. Izdari kaut ko labu! Uzvāri kolēģei kafiju, atnes ko garšīgu pie rīta kafijas. Bet vēl labāk – noziedo naudu tam, kam vēli labu: slimiem bērniem, kādai nevalstiskajai organizācijai, dzīvnieku patversmei. Dots devējam atdodas.
    3. Izmēģini ko jaunu! Lai negatīvajām emocijām parādītu to īsto vietu, tev vajag piedzīvot kaut ko jaunu. Ieej veikalā, kur nekad neesi bijis, kafejnīcā pasūti dzērienu vai kūku, kuru iepriekš neesi nogaršojis, aizej vai aizrbrauc uz mājām pa ceļu, kur neesi gājis.
    4. Sasniedz mērķi! Draņķīgam garastāvoklim ir bail no risinājumiem. Tādēļ tev vajag tam parādīt – redzi, kā es varu tā: sacīts – darīts! Tev vajadzīga kaut vismazākā uzvara. Kaut vai izej vienu populārās spēles Candy crash līmeni. Ja nu galīgi neko nevari izdomāt, saburzi papīra lapu un iemet to atkritumu grozā – tas būs tavs trīspunktu metiens spēlē pret slikto omu.
    5. Satiec dzīvnieku! Reizēm tev nemaz negribas dzirdēt kāda atbildes, jo zini tās pats: jā, jā un jā – sliktam garastāvoklim nav pamata, jo viss tas, kas to sabojāja, ir pilnīgs štrunts. Bet, to zinot, labāk nekļūst. Dažkārt brīnumus dara skatīšanās uz dzīvniekiem. Paglāsti suni, pasaki, ka tev baigi neiet. Paņem klēpī kaķi. Nolauz maizes ņuku un izdrupini to baložiem vai pīlēm.
    6. Zvans draugam. Noteikti ir kāds cilvēks, kam vari piezvanīt un pateikt: cik man stulbs garastāvoklis. Tev noteikti pajautās: kas tad noticis? Stāsti ar! Pats jau zini, ka nieki vien ir, un, noformulējot vārdos, visticamāk, prāts kļūs rāmāks.
    7. Pārcelies pagātnē. Izcel no plaukta senu albumu, pārskati no ceļojumiem atvestos suvenīrus vai citas piemiņas lietas. Arī domas par labiem notikumiem var klusināt mirkļa negatīvo emociju sprakšķus.
    8. Ļaujies mieram! Ieej baznīcā – kaut uz mirkli. Izbaudi meditāciju vai vienkārši paskaties sveces liesmā – miers darīs savu.
    9. Izkusties! Izej pastaigā, izbrauc līkumu ar riteni, dodies uz sporta zāli vai apskrien apkaŗt tuvējam parciņam.
    10. Nopērc kaut ko! Un atceries, ka šopings var izpausties arī gudri. Jā, tu vari iztērēt naudu par niekiem, ko tev nevajag, un pēc tam pirkumu nožēlot. Bet tu vari arī iepirkties citādi: tērēt naudu nevis lietām, bet pieredzei. Nopērc teātra biļeti vai aizej uz izstādi vai muzeju!
    11. Pozitīvā atskaite. Saraksti uz lapas visu, par ko esi dzīvei pateicīgs, laimīgs un par ko vari priecāties. Jā, visticamāk, tie būs vispārzināmi vārdi un teikumi, bet tā tu sev apliecināsi, ka patiesībā viss ir kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē