- Vispirms izvāra šķidru (jo vēl briedīs stāvot) mannas putru, beigās iemaisa rozīnes vai sukādes.
- Putru atdzesē (var izvārīt jau iepriekšējā vakarā un ielikt ledusskapī).
- Tad mannu pārliek lielā traukā un ar karoti izspaida, bet to nevajag izdarīt perfekti – lai paliek tādi daļēji izmaisīti kunkulīši, būs garšīgāk.
- Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un saputoto putukrējumu viegli iemaisa mannas putrā.
- Pasniedz ar ogu ķīseli: to vāra no saldētām ogām (upenēm un jāņogām), bet var arī no ievārījuma.
- Ogas ieber ūdenī, katliņā uz plīts – kad uzvārās, ielej sietā, izberž caur to, čagas izmet, bet no šķidruma savāra ķīseli, pievienojot cukuru un kartupeļu cieti (der arī kukurūzas vai tapiokas).