Ar makarūnu recepti ir tāpat kā ar mīlestību. Ja esat atradis īsto, citu nemeklējiet!
Sarežģītība
Augsta
Izmaksas
Vidējas
Sastāvdaļas:
110 g mandeļu miltu
225 g pūdercukura
120 g olu baltumu
50 g cukura
12 g nesaldināta kakao (lai iekrāsotu cepumus brūnus)
1. pildījumam
30 g nesālītas, neceptas pistācijas
30 g cukura
50 g skābā krējuma
1 olas dzeltenums
1 tējkarote vaniļas cukura
2. pildījumam
150 g saldētu aveņu
30 g cukura
1 olas dzeltenums
Pistāciju pildījuma gatavošana:
Blenderī sasmalcinātas pistācijas, cukuru, krējumu un vaniļas cukuru liek kastrolī un maisot uzkarsē līdz pirmajam burbulim.
Tad iemaisa iekšā olas dzeltenumu (ja sāk stiepties balta dzīsliņa, nozīmē, ka neesi pamanījis visu baltumu, pacenties to atdalīt un dabūt laukā).
Turpina maisīt un 2–3 minūtes uz lēnas uguns karsē, līdz masa kļūst bieza, stingra un netek. Ļauj atdzist istabas temperatūrā.
Aveņu pildījuma gatavošana:
Liekam visu kopā!
Uz viena vāciņa liek pildījumu, tad otru vāciņu pa virsu, un abus maigi saspiež kopā.
Šoreiz brūnajos vāciņos sēdināju pistāciju pildījumu, bet baltajos – aveņu. Taču tas, protams, ir gaumes jautājums.
Gataviem macarons īstā garšas buķete un tekstūra – ārpusē kraukšķīgs, iekšā krēmīgs – attīstās, kad cepumiņi diennakti, divas ir atpūtušies. Mājas apstākļos pietiks, ja nogaidīsi līdz nākamajam rītam.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!