- Iztīrītas paprikas sagriež stienīšos, sīpolu sagriež plānos pusriņķīšos.
- Katliņā uzkarsētā eļļā viegli apcep sīpolus, liek klāt papriku, apmaisot arī tās īsu brīdi cep, tad pārlej balzametiķi, medu un pāris ēdamkarotes ūdens.
- Pievieno nedaudz sāls un piparu, šķipsniņu čili pārslu vai sasmalcinātu svaigu čili, katliņam uzliek vāku un lēni vāra papriku mīkstu.
- Tad vāku noņem un vēl pavāra, līdz gandrīz viss šķidrums ir novārījies. Pēc garšas var pievienot vēl sāli, piparus un etiķi.
- Relišu karstu var pildīt izkarsētās burkās, cieši noslēgtu vēsumā uzglabāt.
- Ļoti labi garšo gan pie cepešiem un pastētēm, gan dārzeņu ēdieniem, gan sieriem vai vienkārši uz maizes.
Papriku relišs
Uzkodas un salāti
16. februāris, 2021
Komentēt
![Papriku relišs](https://cdn.santa.lv/media/2021/02/9/large/200c3d6f2827.jpg)
Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Papriku relišs
Sulīga un aromātiska uzkoda no Vidusjūras.