Sēnes (baravikas, šampinjoni, šitakes vai citas svaigas, saldētas sēnes) sagriež šķēlītēs.
Pannā sakarsētā eļļā cep sasmalcinātu sīpolu caurspīdīgos gabaliņos, liek klāt sēnes, pārkaisa sāli, sautē, līdz šķidrums novārās.
Pārlej vīnu, maisot karsē, līdz vīns ir ievārījies, sēnes un sīpoli sāk sabrūnēt.
Pievieno sakapātus ķiplokus, īsu brīdi maisot vēl cep.
Nedaudz sēņu atliek smukumam pārlikšanai virspusē, pārējās iemaisa sinepes un miltus, pārlej buljonu vai ūdeni, uzvāra, apmaisot vāra, līdz sabiezē.
Pievieno pagatavotu vegānisko krējumu, apmaisot sēnes dažas minūtes pasautē, līdz mērce ir bieza un krēmīga, tad iemaisa sasmalcinātus pētersīļus.
Arī sēņu stroganovam klāt pasniedz vārītus kartupeļus vai biezeni, makaronus, rīsus, griķus, piedevām – tomātus, zaļumus.