• Vegānisks sēņu strogonovs

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    14. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vegāniskais strogonovs
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Vegāniskais strogonovs
    Pazīstamā un patīkamā strogonova garša – bez dzīvnieku valsts izcelsmes produktiem. Elegants un viegli pagatavojams pusdienu ēdiens.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    20m

    Sēnes (baravikas, šampinjoni, šitakes vai citas svaigas, saldētas sēnes) sagriež šķēlītēs.

    Pannā sakarsētā eļļā cep sasmalcinātu sīpolu caurspīdīgos gabaliņos, liek klāt sēnes, pārkaisa sāli, sautē, līdz šķidrums novārās.

    Pārlej vīnu, maisot karsē, līdz vīns ir ievārījies, sēnes un sīpoli sāk sabrūnēt.

    Pievieno sakapātus ķiplokus, īsu brīdi maisot vēl cep.

    Nedaudz sēņu atliek smukumam pārlikšanai virspusē, pārējās iemaisa sinepes un miltus, pārlej buljonu vai ūdeni, uzvāra, apmaisot vāra, līdz sabiezē.

    Pievieno pagatavotu vegānisko krējumu, apmaisot sēnes dažas minūtes pasautē, līdz mērce ir bieza un krēmīga, tad iemaisa sasmalcinātus pētersīļus.

    Arī sēņu stroganovam klāt pasniedz vārītus kartupeļus vai biezeni, makaronus, rīsus, griķus, piedevām – tomātus, zaļumus.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē