Vegānisks sēņu strogonovs

Sēņu ēdieni
Ievas Virtuve
14. novembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Vegāniskais strogonovs
Foto: Andrejs Nikiforovs
Vegāniskais strogonovs
Pazīstamā un patīkamā strogonova garša – bez dzīvnieku valsts izcelsmes produktiem. Elegants un viegli pagatavojams pusdienu ēdiens.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
20m

Sēnes (baravikas, šampinjoni, šitakes vai citas svaigas, saldētas sēnes) sagriež šķēlītēs.

Pannā sakarsētā eļļā cep sasmalcinātu sīpolu caurspīdīgos gabaliņos, liek klāt sēnes, pārkaisa sāli, sautē, līdz šķidrums novārās.

Pārlej vīnu, maisot karsē, līdz vīns ir ievārījies, sēnes un sīpoli sāk sabrūnēt.

Pievieno sakapātus ķiplokus, īsu brīdi maisot vēl cep.

Nedaudz sēņu atliek smukumam pārlikšanai virspusē, pārējās iemaisa sinepes un miltus, pārlej buljonu vai ūdeni, uzvāra, apmaisot vāra, līdz sabiezē.

Pievieno pagatavotu vegānisko krējumu, apmaisot sēnes dažas minūtes pasautē, līdz mērce ir bieza un krēmīga, tad iemaisa sasmalcinātus pētersīļus.

Arī sēņu stroganovam klāt pasniedz vārītus kartupeļus vai biezeni, makaronus, rīsus, griķus, piedevām – tomātus, zaļumus.

 

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+