Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem (ja ir tāda opcija, var pat 300). Kamēr silst krāsns, katlā izkausē trešdaļu paciņas sviesta un viegli apcep smalkos pusgredzenos sagrieztus sīpolus. Gaļu sagriež sīkākos gabaliņos, apber ar sāli, svaigi maltiem pipariem, pa šķipsnai timiāna un rozmarīna. Liek vienā kārtā uz ieeļļotas cepešplātnes un šauj cepeškrāsnī.
Kad gaļu cepeškrāsnī aprāvis brūnums, ņem ārā.
Apcepto gaļu pārvieto katlā pie apceptajiem sīpoliem, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus. Gaļu pārlej ar sarkanvīnu – tā, lai tas to tik tikko pārklātu.
Sautējumam liek klāt zaļumu bunti vai garšaugu saišķīti. Garšaugus sautējumā pavāra ne ilgāk kā pusstundu. Pēc tam tos izņem.
Burkānus un sēnes var likt klāt sautējumam pašā sākumā, bet var arī mazliet vēlāk – tad tie pēc divu stundu vārīšanās nebūs tik mīksti un pašķīduši. Burkānus pirms pievienošanas sautējumam sagriež ripiņās un apcep eļļā, kurai pievienots nedaudz koriandra sēklu. Atsevišķi apcep arī uz pusēm pārgrieztas sēnes. Apceptos burkānus un sēnes, kā arī parupjos gabaliņos sagrieztu pētersīļa sakni liek pie gaļas.
Visu uz nelielas uguns vāra aptuveni divas vai pat trīs stundas, līdz gaļa pavisam mīksta. Uz pusēm pārgrieztus nelielus kartupeļus sautējumam pievieno minūtes 10–15 pirms gatavošanas beigām, lai tie neizšķīst.
Liellopa gaļas sautējumu Uģis iesaka pasniegt ar svaigas bagetes šķēlēm, kas apgrauzdētas cepeškrāsnī un un pārziestas ar medu, sajauktu ar kaņepju aizdaru.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨






















































































