• Interesanti fakti par dzīvnieku seksu

    Pārošanās
    Arkādijs Pankovs
    2. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Lai arī dzīvnieku pētnieki norāda – dzīvnieku mīlas rotaļas visai maz atšķiras no sieviešu un vīriešu attiecībām, daži dzīvnieki TO dara visai savdabīgi, lai neteiktu vairāk…
    • Vistas izvērtē kavalierus tikai pēc krāsas. Izvērtē arī spalvu kvalitāti – ja tās ir bojātas vai netīras, kavalieris ir slims vai novārdzis, tātad labu pēcnācēju radīšanai nepiemērots.
    • Roņi pārojas uz ledus. Pat ja mātīte tiek apaugļota, īstā grūsnība sākas tikai desmit nedēļas vēlāk. Šī īpatnība raksturīga visiem roņiem, taču tās iemesls un nozīme joprojām cilvēkiem nav saprotama.
    • Pērtiķiem seksuālā dzīve lielākoties saistīta ar pēcpusi, un šo funkciju viņu dibengals veic gluži labi. Daudzām sugām periodā, kad mātītei pienācis pārošanās laiks, viņas pēcpuse vai no pēcpuses saskatāmie dzimumorgāni maina krāsu. Pēcpuse tad arī tiek demonstrēta pērtiķdžentlmeņiem.
    • Jūraslauvu mātītes tēviņa uzmākšanās brīdī skaļi kliedz, tā pievēršot citu tēviņu uzmanību. Izceļas kautiņš, un tiesības turpināt savu dzimtu izcīna visstiprākais.
    • Pētnieki atklājuši zivis, kuru tēviņiem katram ir vairāku mātīšu harēms, un pārošanās rituālos tie pēkšņi sāk spīdēt spilgti dzeltenā, zilā, rozā un citās krāsās.
    • Nīlzirgi pārojas ūdenī. Nereti mātīte atrodas pavisam zem ūdens un tikai laiku pa laikam izbāž degunu virs ūdens, lai nenosmaktu.
    • Medņiem pārošanās laiku sauc par riestu. Jau ziemā mednis izvēlas un ar spārniem sniegā iezīmē savu riesta teritoriju. Pavasarī sākas aktīvais riesta process – medņu gaiļi dižojas ar savu skaisto tērpu, izplešot krāšņās astes spalvas, dzied, aizsargā savu teritoriju no konkurentiem un gaida medņu vistas.▪Ļoti mīlīgi pārošanās laikā ir krokodili. Bieži pat nedēļām no vietas viņš un viņa vienkārši peld blakus un apmainās ar maiguma izpausmēm. Arī pēc pārošanās abi viens ar otru apietas ļoti saudzīgi un mīļi.
    • Kamieļu tēviņi pārošanas laikā spļaudās.
    • Neparasta ir tarakānu pārošanās. Tarakānu tēviņi ir ļoti džentlmeniski, rīko bruņinieku turnīrus, aplido savu sirdsdāmu, bet kopumā ir tikpat viltīgi kā jau vīrieši – izmanto jebkurus līdzekļus, lai iekarotu mātīti. Tēviņi izdala dzimumhormonu – testosteronu, kas pievilina mātītes. Brīdī, kad mātīte pietuvojas, tēviņš apskauj viņu ar savām kājām, un viņiem sākas mīlas rotaļa.
    • Čūskas pārošanās laikā izpilda dažādas dejas. Sarkanās čūskas rīko veselas orģijas, iesaistot vairāk nekā 25 tūkstošus dalībnieku. Diemžēl vīriešu kārtas pārstāvji šajā procesā kāpj viens otram uz galvas mēģinājumos tikt pie mātītes un tāpēc negribot to līdz nāvei saspiež.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē