• VIDEO: Hermanis aicina Krievijas teātru darbiniekus pārstāt spēlēt izrādes un izklaidēt publiku

    Teātris
    Ziņu aģentūra LETA
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Alvis Hermanis
    Alvis Hermanis
    Režisors Alvis Hermanis aicina Krievijas teātru darbiniekus pārstāt spēlēt izrādes un izklaidēt politiku, kamēr Krievijas valsts nogalina cilvēkus Ukrainā.

    Videomateriālā, ko Hermanis publicējis sociālajā medijā «Facebook», režisors norāda, ka Maskavas teātra afišā ir paziņojums, ka 4.martā notiks viņa izrāde «Šuškina stāsti». Hermanis atzīmēja, ka nav viņa spēkos izrādi atcelt, tāpēc viņš pieprasa noņemt viņa vārdu no afišas.

    «Es saprotu, ka parakstīt dažādas vēstules par mieru ir apsveicami, bet šajā situācijā ar to ir par maz. Ja jūs gribat, lai pārējā teātra pasaule turpinātu jūs cienīt, es ieteiktu jums sākt nepakļaušanās akciju un pārtraukt spēlēt izrādes un izklaidēt publiku, līdz brīdim, kad jūsu valsts pārtrauks agresiju Ukrainā. Man Krievijas teātros ir daudz draugu un es ļoti negribētu viņus zaudēt,» sacīja režisors.

    LETA jau vēstīja, ka ceturtdien, 24.februārī, Krievijas armija iebruka Ukrainā, savukārt, otrdien arī Baltkrievijas armija iegāja Ukrainas teritorijā.

    Kā ziņots, Ukraina oficiāli iesniegusi prasību pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā Hāgā, svētdien paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē