• VIDEO: Imantā aizturēti vairāki narkodīleri

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija / Facebook
    Pagājušajā nedēļā iepriekš plānotas operācijas laikā Rīgā, Imantas mikrorajonā, aizdomās par narkotisko vielu realizēšanu tika aizturētas četras personas. Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka šīs personas tirgojušas narkotiskās vielas vietējiem iedzīvotājiem jau ilgāku laiku. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un diviem aizturētajiem uz izmeklēšanas laiku piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

    Valsts policija bija saņēmusi informāciju par narkotisko vielu apriti Rīgā, Imantā. Veicot informācijas pārbaudi, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti nonāca pa pēdām personām, kas nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību.

    24. un 25 maijā Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti sadarbībā ar Speciālā uzdevumu bataljona likumsargiem aizdomās par narkotisko vielu nelikumīgu apriti aizturēja četras personas: 1984. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš sodīts narkotisko vielu apriti; 1994. gadā dzimušu sievieti, kura iepriekš nonākusi policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem, kā arī 1967. un 1988. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un izcietuši cietumsodu par slepkavībām.

    Pārbaudot aizturētās personas un veicot kratīšanas viņu dzīvesvietās, kopumā tika atrasti un atsavināti 28 grami narkotisko vielu – amfetamīns un metamfetamīns.

    Saistībā ar notikušo sākotnēji tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un neatļautu realizēšanu. Taču ņemot vērā ekspertīzes slēdzienu, kriminālprocess tiks pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

    Diviem aizdomās turētajiem uz izmeklēšanas laiku ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

    Valsts policija aicina iedzīvotājus aktīvi ziņot par vietām, kur notiek narkotisko vielu nelikumīga aprite, kā arī par iesaistītajām personām. Informēt policiju iespējams nozieguma brīdī zvanot pa tālruņa numuru 110, rakstot iesniegumu Valsts policijai elektroniski portālā Latvija.lv vai klātienē tuvākajā Valsts policijas iecirknī! Tāpat narkotisko vielu un nelikumīgo akcīzes preču tirdzniecības vietas iespējams ātri un ērti atzīmēt  Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē