• Uzņēmējs Šņepsts atbild visiem, kas viņu kaunina par medībām: Totāli analfabēti!

    Medības
    Estere Jansone
    28. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lato Lapsa/Twitter
    Nesen sociālajos tīklos rezonansi izraisīja foto, kur uzņēmējs Jāzeps Šņepsts lepojas ar nomedīto degunradzi. Uzņēmējam tika veltīti pārmetumi, un viņš nolēmis atbildēt uz tiem publiski.

    Pirms pāris nedēļām sociālajos tīklos lielu ažiotāžu izraisīja bilde, kurā uzņēmuma A/S «Preiļu Siers» vadītājs Jāzeps Šņepsts redzams ar nomedītu degunradzi. šo attēlu gaismā izcēlis žurnālists Lato Lapsa, kurš, būdams liels dzīvniekmīlis, asi vērsās pret uzņēmēju. Viņš nosūtīja vēstuli uzņēmumam, un agresīvā formā interesējās, vai bildē patiesi redzams viņu boss Šņepsts. Arī Jāzepa atbildi Lato labprāt publiskoja. Tajā uzņēmējs pauda, ja ne jau Lato norādīs, kurās valstīs Šņepstam medīt.

    Tagad Šņepsts dalījies ar savām pārdomām par jezgu, kāda sacelta ap viņa foto, izdevumā «Vietējā Latgales Avīze». Tur viņš pauž uzskatu, ka pret viņu esot sākta nomelnošanas kampaņa. Jāzeps atminas arī gadījumu pirms diviem gadiem, kad Preiļos pastkastītēs bija samestas provokatīvas avīzes ar nosaukumu «Sieru Vēstnesis». Arī tajās uzņēmējs tika kaunināts par savu aizraušanos – medīšanu un izbāzeņu kolekcionēšanu. Toreiz Šņepstam panākt provokatoru sodīšanu neizdevās, taču šoreiz publiskais aicinājums boikotēt viņa uzņēmumu un neiegādāties «Prieļu Siers» produkciju, nepalikšot bez ievērības.

    Šņepsts uzsver, ka arī citi uzņēmēji aizraujas ar medībām, un ne tikai. Viņš norāda, ka divi lieli uzņēmumi pērnā gada nogalē esot pārdoti ķīniešiem. «Un visā pasaulē nav noslēpums, ka ķīniešiem patīk uzturā lietot suņus. Es nedomāju, ka tos ēd dzīvus, gan jau arī nogalina,» lēš Jāzeps un brīnās, kāpēc nav aicinājuma nepirkt un pārtikā nelietot šo uzņēmēju ražojumus. Viņš arī piebilst, ka legāla degunradžu medīšana nav salīdzināma ar suņu ēšanu.

    Šņepsts asi vērsies pret tiem sociālo tīku lietotājiem, kas karstajās diskusijās nosodījuši uzņēmēja aizraušanos. «Es esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka

    šie komentētāji, kas asi nosoda manu legālo hobiju, dzīvē nav ne tikai bijuši mednieki, bet arī ir totāli analfabēti medību jomā.

    Viņi nezina, kā Pasaules Dabas Fonds definē medības un kāpēc tās ir vajadzīgas. Viņi nav lasījuši nevienu grāmatu par medībām. Viņi ir dzīves apdalīti cilvēki,» pauž Preiļu uzņēmējs. «Pirmais – man atzinības rakstu un diplomu ir daudz vairāk nekā jūsu jēlo komentāru. Otrais – man ir gan bibliotēka, gan keramikas un gleznu kolekcija, par kurām jūs varat tikai sapņot. Es neaiztieku jūs, bet jūs neaiztieciet mani,» teic Šņepsts.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē