• Ukraiņu māksliniece ikvienam iemācīs papīra griešanas mākslu

    Ukraina
    Estere Jansone
    22. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Šo sestdien, 24. februārī, apritēs tieši divi gadi kopš Krievijas karaspēks sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā divu dienu pasākumu programmu, lai paustu solidaritāti Ukrainai.

    Ukraiņu mākslinieces un politiskās aktīvistes Darjas Kalašņikovas vadībā 24. februārī plkst. 14.00 notiks ukraiņu tradicionālās papīra griešanas mākslas – vitinankas (vytynanka) meistarklase. Vitinanka ir dekoratīvs papīra griezums, ko iegūst, ar nazi griežot ģeometriskus, simetriskus elementus baltā vai krāsainā papīra lapā. Tradicionāli šādus papīra izgriezumus izvietoja pie logiem, lai pasargātu māju no ļaunuma un negatīvas enerģijas. Darbnīcā katrs varēs veidot kartītes vitinankas tehnikā, kuras tiks nosūtītas Ukrainas karavīriem uz fronti kā sveiciens un atbalsts no Latvijas.

    «Ideja vadīt šo meistarklasi man radās 2023. gada februārī, Kijivas bombardēšanas laikā. Sēžot bumbu patvertnē sapņoju par savas mājas pasargāšanu no kara ļaunuma. Ukrainā mēs veidojam vitinankas, lai sargātu sevi un savas mājas, tādēļ aicinu ikvienu interesentu uz kolektīvu pieredzi vitinanku radīšanā,» aicina māksliniece un darbnīcas vadītāja Darja Kalašņikova.

    Pasākuma laikā būs iespēja arī veidot kartītes vitinankas tehnikā, kuras tiks nosūtītas Ukrainas karavīriem uz fronti kā sveiciens un atbalsts no Latvijas. Meistarklasē tiks izmantoti asi priekšmeti – papīra naži. Pirms meistarklases, interesentiem jāpiesakās, aizpildot anketu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē