• Klimata un enerģētikas ministrijā varētu būt ap 50 darbinieku, atklāj Čudars

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    14. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Unsplash
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Jaunajā Klimata un enerģētikas ministrijā varētu būt ap 50 darbinieku, bet konkrēts skaits nav zināms, aģentūrai LETA pastāstīja topošais klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV). 

    Kā skaidroja Čudars, šobrīd ir skaidrs, ka uz jauno ministriju no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) tiks pārvietots Klimata pārmaiņu departmanets, bet no Ekonomikas ministrijas (EM) – divi ar enerģētikas politiku saistīti departamenti. Tāpat uz Klimata un enerģētikas ministriju varētu tikt pārvietoti atsevišķi citi speciālisti. 

    Uz jautājumu, cik liels darbinieku skaits varētu tikt pārvirzīts no VARAM un EM uz Klimata un enerģētikas ministriju, Čudars atbildēja, ka konkrēts cilvēku skaits vēl nav zināms, bet, šobrīd skatoties uz struktūru, skaits varētu būt ap 50.

    Attiecībā uz jaunās ministrijas telpām Čudars skaidroja, ka šis jautājums pamatā ir adresējams Valsts kancelejai, kas atbilstoši likumam par jaunās ministrijas izveidi nodefinē tehniskās iespējas. «Līdz šim ir runa par VARAM rīcībā esošām telpām, kuras būtu iespējams pārveidot,» viņš stāstīja.

    Kā ziņots, Saeima nesen galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, izveidojot jaunu – klimata un enerģētikas ministra – amatu. Paredzēts, ka šīs ministrijas vadīšana tiks uzticēta premjera partijai – «Jaunajai vienotībai», un ministra portfeli saņems bijušais Salaspils novada domes priekšsēdētājs, 14.Saeimā ievēlētais Čudars.

    Saeima par Kariņa otrās valdības apstiprināšanu plāno balsot trešdien, 14.decembrī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē