• «Dacia» no 2025. gada startēs Dakaras rallijā – pilotēs Sebastjens Lēbs

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    ««Dacia» un Dakara lieliski sader! Tas ir ne tikai «Dacia» robustuma patiess pārbaudījums, bet arī apliecina mūsu apņemšanos nodrošināt zemas oglekļa emisijas mobilitāti. Mēs esam ļoti priecīgi piedalīties Dakaras rallijā, piedāvājot sintētiskās degvielas tehnoloģiju. Zīmols «Dacia», tā labākā komanda un piloti noteikti būs viens no pretendentiem uz uzvaru,» Deniss Levots, «Dacia» izpilddirektors

    «Dacia» zīmols ir apstiprinājis, ka no 2025. gada piedalīsies ražotāju kategorijā Pasaules rallija čempionātā, kura kulminācija ir Dakaras rallijs – patiesais izturības un robustuma pārbaudījums. Dakara rallijs, kurš jau 40 gadus ir lielas avantūras simbols, katru gadu pulcē vairāk nekā 60 tautību pārstāvjus un 500 piedzīvojumu meklētājus unikālajās sacensībās.

    Dakara lieliski atspoguļo līdzsvaru starp racionālo un emocionālo, kas ir Dacia DNS pamatā.

    Rallijreids ir pārbaudījums cilvēka izturībai un sportisks piedzīvojums, kas nepārprotami atbilst «Dacia» zīmola raksturam. Tas ir izaicinājums un piedzīvojums neceļos, vadot pilnpiedziņas automobili, kas izstrādāts, lai tiktu galā ar ekstrēmākajiem apstākļiem. Tas ir ekoloģiski viedais piedzīvojums, kurā piedalās «Dacia» sacīkšu automašīna, kas darbināma ar sintētisko degvielu. Visbeidzot, tas ir svarīgs, bet foršs piedzīvojums ar ambiciozu mērķi, izmantojot tikai to, kas būtiskākais.

    Dakaras rallijs būs «Dacia» izmēģinājumu poligons un ideju ģenerēšanas laboratorija. Tajā būs iespējams izmēģināt un pārbaudīt «Dacia» raksturīgus jaunus un viedus risinājumus, kas attiecas gan uz apvidus auto funkcijām, gan enerģijas izvēli.

    Pirms 2025. gada sezonas izaicinājuma «Dacia» prototipi tiks pārbaudīti 2024. gada Marokas rallijreidā.

    «Dacia» paļaujas uz uzticamām un pārbaudītām tehniskajām zināšanām

    Īstenojot šo aizraujošo projektu «Dacia», paļausies uz «Renault Group» prasmēm, kā arī britu autosporta un inženieru grupas «Prodrive» pasaulē atzīto pieredzi ralliju automobiļu prototipu izstrādē.

    Gandrīz 40 gadus «Prodrive» ir bijis viens no lielākajiem spēlētājiem motosportā visā pasaulē, palīdzot vadošajiem zīmoliem uzvarēt daudzos starptautiskos čempionātos.

    «Prodrive» ir bijis iesaistīts Dakaras rallijā un rallijreidā kopš 2020. gada. Pēdējos trijos Dakaras rallijos startēja Sebastjens Lēbs, kurš vadīja «Prodrive» projektētus un apkalpotus automobiļus. Francūzis, kurš ir pievienojies «Dacia» komandai, 2022. un 2023. gadā kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā.

    «Dacia» automobiļu piloti – Sebastjens Lēbs un Kristīna Gutjeresa Herero

    Spānijas rallija braucēja Kristīna Gutjeresa Herrero kļuva par pirmo spānieti automašīnu kategorijā, kura 2017. gadā finišēja Dakara rallijā. Tikai 31 gada vecā spāniete jau ir piedalījusies 7 Dakaras rallijos laikā no 2017. līdz 2023. gadam. Kristīna kopš 2012. gada ir arī Spānijas apvidus ralliju čempione (sieviešu kategorijā).

    Franču rallija braucējs Sebastjens Lēbs, 49 gadi, no 2004. līdz 2012. gadam 9 reizes pēc kārtas plūca uzvaras laurus Pasaules rallija čempionātā. Viņš ir viens no veiksmīgākajiem motosporta pilotiem un bieži tiek uzskatīts par visu laiku izcilāko rallija braucēju.

    Lēbs Dakara rallijos piedalās kopš 2016. gada. No 2021. gada viņš piedalījās Dakaras rallijā, vadot «Bahrain Raid Xtreme Hunter», ko projektēja un apkalpoja britu uzņēmuma «Prodrive» komanda.

    Sebastjēna Lēba un «Prodrive» veiksmes stāsts tagad turpināsies pie «Dacia» stūres.

    «Dacia» prototipa darbināšanai tiks izmantota aramco nodrošinātā sintētiskā testa degviela

    «Dacia» prototips tiks darbināts ar sintētisko testa degvielu, ko piegādās «Aramco» – pasaules līderis enerģētikas un ķīmisko vielu nozarē.

    «Aramco» sintētiskā degviela tiek ražota, apvienojot atjaunojamo ūdeņradi ar uztverto CO2, kā rezultātā tiek iegūta zemāka oglekļa satura degviela, kas ir saderīga ar mūsdienu dzinējiem.

    Dakaras rallijs ir ideāls šīs tehnoloģijas izmēģinājumu poligons «Dacia» zīmolam.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē