Santa.lv
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨
AKCIJA SPĒKĀ VĒL
AKCIJA SPĒKĀ VĒL
Lasi ekskluzīvu saturu Abonē
Abonē
Lasi visu SANTA+ saturu Lasi SANTA+ saturu
Abonē

Inga Grencberga atzīstas: Kopdzīves sākumā vārīju ātrās vistas makaronu paciņu zupas

Rakstniece Inga Grencberga nav pārlieku kāra uz kūkām, ikdienā gatavo ļoti vienkāršus latviešu ēdienus, savukārt ārpus mājas nebaidās nobaudīt kaut ko nezināmu. Ēšanā viņa ievēro mērenību, nepārēdas ne ikdienā, ne svētkos: «Tad nezūd prieks izbaudīt, un tas man ir svarīgi!»
Ilze Klapere
Foto: Lauris Vīksne

– Kura ir dienas mīļākā ēdienreize?
– Laikam jau brokastis! Jo tās gatavo vīrs (režisors Dž. Dž. Džilindžers – aut.), un, ja viņš brokastis neuztaisa, es nemaz neēdu no rīta, tikai izdzeru kafiju.

Pat nezinu, cik kalorijas kurš produkts satur, zinu tikai, ka vīna glāzē ir ap 150 kalorijām.

Vienā ēdienreizē, tostarp brokastīs, esmu radusi ēst diezgan maz – mani izmisumā dzen viesnīcu zviedru galda brokastis, kas ieslēdz prātā kaut kādu traku domu, ka ir jāēd daudz un viss pēc kārtas, jo taču dod! (Smejas.)

Nē, nē, kad ceļojam, bieži pat atsakāmies no brokastīm, labāk izejam kaut kur ielās un padzeram kafiju ar kruasānu. Savukārt tādas vairāku kārtu vakariņas, kur ir mazas porcijas, gan labprāt reizēm izbaudu, – tajās viss ir pārdomāts, lai varētu pāris stundas jauki pasēdēt, garšīgi paēst, bet nepārēsties.

Ikdienā pēc brokastīm es ēdu vēl tikai

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk