
Inga Grencberga atzīstas: Kopdzīves sākumā vārīju ātrās vistas makaronu paciņu zupas
Rakstniece Inga Grencberga nav pārlieku kāra uz kūkām, ikdienā gatavo ļoti vienkāršus latviešu ēdienus, savukārt ārpus mājas nebaidās nobaudīt kaut ko nezināmu. Ēšanā viņa ievēro mērenību, nepārēdas ne ikdienā, ne svētkos: «Tad nezūd prieks izbaudīt, un tas man ir svarīgi!»
Foto: Lauris Vīksne
– Kura ir dienas mīļākā ēdienreize?
– Laikam jau brokastis! Jo tās gatavo vīrs (režisors Dž. Dž. Džilindžers – aut.), un, ja viņš brokastis neuztaisa, es nemaz neēdu no rīta, tikai izdzeru kafiju.
Pat nezinu, cik kalorijas kurš produkts satur, zinu tikai, ka vīna glāzē ir ap 150 kalorijām.
Vienā ēdienreizē, tostarp brokastīs, esmu radusi ēst diezgan maz – mani izmisumā dzen viesnīcu zviedru galda brokastis, kas ieslēdz prātā kaut kādu traku domu, ka ir jāēd daudz un viss pēc kārtas, jo taču dod! (Smejas.)
Nē, nē, kad ceļojam, bieži pat atsakāmies no brokastīm, labāk izejam kaut kur ielās un padzeram kafiju ar kruasānu. Savukārt tādas vairāku kārtu vakariņas, kur ir mazas porcijas, gan labprāt reizēm izbaudu, – tajās viss ir pārdomāts, lai varētu pāris stundas jauki pasēdēt, garšīgi paēst, bet nepārēsties.
Ikdienā pēc brokastīm es ēdu vēl tikai
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨



















































