Santa.lv
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨
AKCIJA SPĒKĀ VĒL
AKCIJA SPĒKĀ VĒL
Lasi ekskluzīvu saturu Abonē
Abonē
Lasi visu SANTA+ saturu Lasi SANTA+ saturu
Abonē

Ceļvedis Latvijā radīto «ugunīgo» ābolu dzērienos

Pēdējā desmitgadē Latvija ir kļuvusi par moderno sidru lielvalsti, ko apliecina starptautiskos konkursos regulāri saņemtās visaugstākās atzinības, un pamazām kļūstam lietpratēji arī daudzveidīgos produktos, kurus ražo uz sidra bāzes, – karstsidrā, ābolu vermutā, pommo, ābolu brendijā, pudelē ieaudzētos ābolos, ledus sidrā un sidra etiķī. Līdz ar tiem attīstās arī šo produktu kulinārās izmantošanas un baudīšanas kultūra.
Linda Mazure
Foto: Shutterstock

Karstsidru, ābolu vermutu, pommo, brendiju un sidra etiķi dara tikai un vienīgi no reizi gadā iegūta dabīga sidra.

Dabīgi sidru iegūst reizi gadā, kad ražo ābeles, no kuru āboliem sidrdari pacietīgi izspiež sulu un to rūpīgi uzmanītu noraudzē, nevis no ūdenī atjaukta sulas koncentrāta ar tam pievienotām ābolu aromātvielām, citronskābi un konservantiem. Pēdējie ir lētas, grādīgas limonādes, kuras diemžēl juridiski var dēvēt par sidriem. Attiecīgi arī karstsidru, ābolu vermutu, pommo, brendiju un sidra etiķi dara tikai un vienīgi no reizi gadā iegūta dabīga sidra, kas arī ir pamatiemesls to augstākai cenai. No dabīga sidra darītiem produktiem organoleptiskās īpašības un kvalitāte ir pirmajā vietā.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk