Rūta Dvinska: Viņš padarīja mani tikai mazāku un mazāku

Tāda viņa sēž iepretim un smaida – kā pati vasara, zaļi raibā plandošā bikškostīmā un zaļos zābaciņos, Laudera un Brožes gredzeniem pirkstos, zaļa nagu laka. Žurnāliste, TV3 laika ziņu meitene, pārvērtību raidījuma Kas dārzā? vadītāja Rūta Dvinska. «Tikko izlēcu no gumijniekiem, biju dārza raidījuma filmēšanā Mārupē, Ropažos. Sapratu, ka tagad man vajag citu sajūtu, lai runātu ar tevi.» Mums ir atklāta saruna par normālības terapiju, pagātnes rētām un mīlestību.
Ineta Meimane
Ineta Meimane
Foto: Aiga Rēdmane. Stils: Laila Trilopa

Viņš padarīja mani tikai mazāku un mazāku, pa pilieniņam, pa pilieniņam, līdz kādā brīdī sapratu – mani negrib.

– Pirms pusgada tu vadīji raidījumu Māmiņu klubs. Nu jau pavisam cita dzīve… 
– Divarpus gadu svētdienu rītos ēterā teicu: «Labrīt Māmiņu klubā!» Un es noguru, apnika, likās, ka tomēr spēju vairāk. Atgriezos TV3 Ziņu dienestā. Daudzi tad teica: «Rūta, tas ir solis atpakaļ – TIKAI laika ziņas… Iepriekš intervēji cilvēkus…» Tas bija janvārī. Un šobrīd? Televīzijā vadu Kas dārzā?, radio – Dārza štelles. Ir arī pamatdarbs – laika ziņas vakaros. Mana ikdiena ir tik piepildīta! Turklāt pēc pandēmijas atgriežas pasākumi, man daži arī jāvada – feins papildu darbs, piemēram, ar kolēģi Oskaru Leperu vadījām Zemes dienai veltītu raidījumu. Lūk, kāpēc mainīju mediju!

– Vēl tev ir podkāsts jeb raidieraksts Funktieris. Sarunājies ar cilvēkiem, kas tevi interesē, atļaujies būt patiesāka nekā citās savās sabiedriskajās izpausmēs. Kāpēc vajadzēja arī to?
– Gribējās rīkoties, lai attaisnotu dzīvošanu. Ir cilvēki, kas prot adīt, operēt sirdi vai ko citu ar savām rokām, – es protu sarunāties. Sāku pirms gada, savā dzimšanas dienā, 8. martā. Ja kādam noder, lūdzu, ņemiet, klausieties! Šobrīd gan Funktieri esmu nolikusi pauzē. Sākoties karam, vairs nespēju nerunāt par karu un arī pati negribu klausīties neko citu. Kara pirmajā dienā, 24. februārī, no rīta braucām uz Kaspara vecmammas Broņas bērēm Latgalē. Braucām trīs stundas un visu ceļu klausījāmies Latvijas Radio. Vēl vecmammas zaudējums. Viss kopā tik emocionāli. Zinu daudz ieteikumu, kā sevi pasargāt, lai neizdegtu, taču es sevi nesaudzēju. Esmu redzējusi katru fotogrāfiju, katru bildi, lai cik tā būtu šausminoša. Sevī krāmēju, krāmēju un krāmēju. Kolēģe Kristīne Garklāva teic, ka atpūtīsies kaut kad vēlāk. Tāpat arī par sevi domāju: saudzēšu sevi vēlāk. 

– Par laimi, esi aizņemta Kas dārzā? Un Star FM ēterā rubrikā Dārza štelles
– Abi ir ļoti priecīgi projekti – nomierina.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē