• Pamācība, kā pašai sev veikt eļļas masāžu

    Labsajūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Prostock-studio/Shutterstock.com
    Tas ir tāds stereotips, ka, lai izbaudītu kādas skaistuma un relaksācijas procedūras, obligāti jāiet uz salonu. Daudz ko tu vari arī pati!

    Īpaši noderīga masāža ar eļļu ir tagad, ziemā, kad daudziem āda kļuvusi sausa. Vari izmantot vīnogu kauliņu eļļu, jo tai ir vieglāka struktūra un tā labāk iesūcas ādā, bet tikpat labi derēs arī kvalitatīva olīveļļa.

    Eļļas sastāvu var bagātināt, pievienojot pavisam nedaudz naktssveces eļļas vai kaņepju eļļas, tava ķermeņa āda būs par to ļoti pateicīga.

    Var izmantot arī kakao vai šī sviesta masāžas sveces. Eļļas masāžu vislabāk veikt pirms dušas, jo, izdarot glaudošas kustības, tiek izmasēti ārā toksīni, tāpēc ādu pēc eļļošanās ieteicams noskalot. Ja pēc tam mazgāsi matus, droši vari izmasēt arī galvas mataino daļu. Vislabāk eļļošanos veikt siltā vietā, telpā, kur patīkami atrasties. Ja ir apsildāmā grīda, var uzklāt dvielīti un apsēsties uz tā.

    Zini! Eļļa labāk uzsūcas, kad ir silta, tas arī ādai ir patīkamāk. Tāpēc pirms masāžas paturi eļļas pudelīti silta ūdens peldē.

    Kā to darīt?

    1. Sāc ar galvu, veicot tādas pašas kustības, kā mazgājot matus. Pēc tam apļveida kustībām izmasē deniņu daļu, tad no deniņiem virzies gar ausīm uz leju līdz ausu ļipiņām. Izmasē ausu ļipiņas. Tad tāpat masē pieri virzienā no pieres centra uz deniņiem, pēc tam ar nelielām apļveida kustībām, maigi pieskaroties, – degunu, vaigus, zodu.
    2. Kad galva izmasēta, pievērsies kaklam – tā aizmugurējo daļu masē virzienā uz galvu, tad izmasē trapeces muskuli, izspaidi plecu daļu, pēc tam glaudošām kustībām ieeļļo dekoltē zonu virzienā no krūškurvja.
    3. Pievērsies rokām – ar glāstošām apļveida kustībām izmasē ādu ap elkoni, tad masē augšdelmu virzienā uz plecu un tad apakšdelmu virzienā uz elkoni. Tad izmasē katru pirkstu virzienā uz nagu. Tieši tāpat ieeļļo otru roku. 
    4. Apļveida kustībām izmasē ādu ap krūtīm­ –­ no krūškurvja bedrītes virzienā uz ārpusi apkārt krūtīm.
    5. Kārta vēderam. To ieeļļo apļveida kustībām pulksteņa rādītāja virzienā. Vispirms apļo ap nabu, apļus veidojot arvien lielākus. Vēderu droši var masēt daudz stiprāk nekā seju, jo tā tiek iekustināta arī mūsu gremošanas trakta darbība. Taču, ja sajūta nav patīkama, tad labāk vēderu nemasē vispār.
    6. Ieeļļo muguru, cik vien tai vari tikt klāt. Vismaz muguras apakšējo daļu aizsniegt noteikti varēsi, tad nu cītīgi apļveida kustībām no augšas uz leju izmasē muguru gar jostas vietu un dupsi.
    7. Masējot kājas, noteikti ņem vērā – vispirms labo, tad kreiso! Sāc no ceļgala un virzies uz augšu, tad no potītes līdz ceļgalam, tad masē apkārt potītei un visbeidzot – pēdas. Katras pēdas virspusi masē, izglaudot no kāju pirkstiem virzienā uz potīti. Pēc tam ar roku īkšķiem, veicot spirālveida kustības, izmasē pēdas apakšu. Pamīci tās kārtīgi! Un atsevišķi arī katru kājas pirkstu. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē