Sergejs Jēgers PDz stāsta – dzimšanas dienas koncertus un svinības viņš rīko reizi trijos gados. Šoreiz koncertā viņa izpildījumā skanēja Hendeļa skaņdarbi, populāras ārijas, Kačīni Amarillis, Jāņa Lūsēna dziesma Ja es būtu un kā ķirsītis uz jubilejas kūkas – Ulda Marhileviča jautrā Rēdereja no mūzikla Pārdotie smiekli.
Pēc koncerta Sergeja draugi un paziņas pulcējās nelielā banketā, kur uz galdiem bija viņa paša sarūpēts cienasts. Pirmās no šķīvjiem nozuda Sergeja paša ceptās 330 kotletītes un māsas gatavotās mazās karbonādītes – tās esot Jēgeru ģimenes firmas ēdiens.
Draugi zina – Jēgera mazās kotletītes ir viņa meistarstiķis.
Tās nedrīkstot būt lielākas par ķiršu tomātiņiem, un, lai izdotos gaisīgas kā zefīrs, gaļa tiek malta divas reizes. «Grūtākais ir savelt gaļu kotletītēs un katru apgrozīt. Taču divu stundu laikā kopā ar draudzeni Kristīni Lindenblati tikām galā,» lepojas gaviļnieks.
Koncerta starpbrīdī par ziedojumiem Sergeja Jēgera labdarības fondam varēja iegādāties kontrtenora gatavotus marinējumus – ķirbjus, bietes, sviesta pupiņas, rasoļņiku. «Marinēšana ir ļoti darbietilpīga, tā man ir kā joga smadzenēm. Esmu iemarinējis aptuveni tūkstoš burciņu. Daļiņu atdodu māsai, bet pārējās ir dāvanām,» stāsta Jēgers.
Vairāk par Jēgera sirsnīgo dzimšanas dienas ballīti lasiet jaunākajā Privātās Dzīves numurā!