• Meiers izstāsta, kāpēc viņam uz skatuves lija asaras. Kilograms kultūras 2023 aizkulises

    Slavenības
    17. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Inese Mičule un Mārtiņš Meiers
    Foto: Lauris Vīksne
    Inese Mičule un Mārtiņš Meiers
    Ceremonijā «Kilograms kultūras 2023» visaizkustinošākā izvērtās kategorijas «Teātris» apbalvošana. Aktieris Mārtiņš Meiers un režisore Inese Mičule nespēja valdīt asaras.

    Kategorijā «Teātris» par spožāko aizvadītā gada notikumu atzina Valmieras Drāmas teātra izrādi «Jāzeps un viņa brāļi». Arī vakarā, kad uz skatuves kāpa tās režisore Inese Mičule un viens no galvenās lomas atveidotājiem Mārtiņš Meiers, tā kārtējo reizi tika rādīta skatītājiem teātrī. Tāpēc abi nodeva sveicienus kolēģiem. Saņemot balvu, uzvarētāji bija patiesi saviļņoti un pat lija aizkustinājuma asaras. Pēc ceremonijas Mārtiņš portālam santa.lv atklāja: «Šādā ceremonijā ir ļoti grūti izstāstīt cilvēkiem to, cik liels darbs tajā visā ir ieguldīts, cik daudz par to domāts, cik spēka tas prasījis. Domāju, tā bija katram, kurš šovakar bija nominēts. Turklāt

    Inesei Mičulei šis darbs bija ļoti, ļoti īpašs.

    Tā bija izrāde, par kuru viņa sapņoja jau no studiju laikiem, un beidzot šis sapnis ir piepildījies. Inese tiešām ir režisore, kura atver cilvēku, un es biju atvēries.»

    Dārta Daneviča un monoizrādes «Zēni nav meitenes» režisore Diāna Kaijaka.
    Dārta Daneviča un monoizrādes «Zēni nav meitenes» režisore Diāna Kaijaka.

    Lai gan Mārtiņš turpina spēlēt šajā izrādē, viņš jau vairākus mēnešus ir Dailes teātra aktieris. Tāpēc liels prieks viņam bija par savu jauno kolēģi Dārtu Daneviču, kura arī bija nominēta šai balvai. «Spēlēt monizrādi ir ļoti izaicinoši, turklāt viņa paņēmusi tik smagu tēmu. Dārta šajā lomā ir lieliska,» atzina Meiers, un uzreiz pēc balvas saņemšanas steidza apsveikt Dārtu.   

    Ilgus gadus Mārtiņa ikdiena ritējusi Valmierā, bet nu viņš ir Rīgas teātra aktieris. «Fiziski jau nekas nemainījās ne tad, ne tagad, jo es visu laiku dzīvoju tepat Pārdaugavā. Taču manas mājas vienmēr ir tur, kur ir teātris,» pasmaidīja viņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē