• «Lauku muzikantus» pamet daiļā akordeoniste Inita Āboliņa. Viņa grupā bija 22 gadus…

    Šlāgermūzika
    12. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Inita Āboliņa
    Foto: F64
    Inita Āboliņa
    «Jaunais gads ir nācis ar pārmaiņām – es vairs nespēlēju grupā «Lauku muzikanti,» paziņo ilggadējā grupas dalībniece Inita Āboliņa.

    Fani skumst…

    «Paldies maniem kolēģiem, paldies klausītājiem, tie bija brīnišķīgi gadi, bet ir pienācis laiks doties tālāk,» vēsta viņa.  «Man vajag vairāk laika sev un citiem projektiem Nekas nebeidzas, daudz laba ir izdarīts pa šiem gadiem grupā, ierakstītas skaistas dziesmas, tās turpinās skanēt,» tā Inta.

    Šis paziņojums ļoti skumdinājis grupas fanus. « Mana favorītgrupa bez Initas! Tik žēl,» atzīst grupas fane Vineta. «Tava skaistā akordiona spēle un «Lauku muzikanti» mani bieži pavada Sēlijas auto ceļos,» pauž Signe. « Žēl, bet pienāk brīži pieņemt ne vieglus lēmumus,» teic Laima. «Tas gan ļoti žēl, bez jums dziesmas tā neskanēs,» sūrojas Rudīte. «Nu re,

    liela daļa «Lauku muzikantu» cienītāju pat nevar iedomāties grupas koncertus bez Initas.

    Un taisnība vien viņiem ir. Bet nu galvenais, lai Initas akordeona spēle turpina priecēt klausītājus,» piebilst Mārcis.

    Inita šajās dienās saņēmusi arī daudz labu vārdu un izdošanās vēlējumu nākotnes projektos. Viņa gan apsola – no  skatuves  gan pavisam nepazudīs, vēl aizvien uzstāsies koncertprogrammās ar Normundu Ķieti.  

    Pacēla grupu jaunā līmenī

    Initas lēmums pārsteidzis daudzus, jo «Lauku muzikantu» sastāvs bija nemainīgs 22 gadus. Līdzās ansambļa līderim Normundam Ķietim skaistā akordeoniste Inta kopš 90. gadiem vienmēr bijusi otra redzamākā dalībniece. Viņa, vēl būdama pavisam jauna meitene, grupai pievienojās laikā, kad to pameta iepriekšējais akordeonists. Un tā bija «Lauku muzikantu» lielā veiksme.

    Initas talants pacēla skanējumu jaunos augstumos, daudz labākā kvalitātē.

    Tad arī mūziķi sāka domāt par savu pirmo albumu «Tas nebija tik sen». Kopš tā laika iznāca vēl deviņi ar vairāk nekā 200 dziesmām. Pirmssākumos grupā bija arī vijolniece, taču divus gadu desmitus Inita kā daiļa roze bija vienīgā dāma muzikālo kungu kompānijā.

    22 skaistus gadus viņa pavadīja šlāgermūzikā.
    22 skaistus gadus viņa pavadīja šlāgermūzikā.

    Viņa allaž teikusi, ka spēlēšana grupā ir iespēja ļauties improvizācijām, jo Initas pamatdarba vieta ir Latvijas Nacionālā opera un balets, kur viņas pārziņā ir nošu bibliotēka. Opernamā viņa darbojas arī kā mūziķe – kāpj uz skatuves gan izrādēs, gan koncertos. Inita ir pieprasīta studijas akordeoniste, kas sadarbojusies ar virkni mūziķu – ģitāristu Kasparu Zemīti, operdziedātāju Ilonu Bageli un citiem.

    Taantīgā meitene no Jēkabpils

    Inita nāk no Jēkabpils puses, bērnību pavadījusi laukos – Zīlānos, un ar šo laiku viņai saistās visskaistākās atmiņas. Kad Inita bijusi pavisam maza, vecāki viņai mēdza uzlikt kādu skaņuplati, lai meitēns neraudātu. Tad viņa uzreiz sākusi smaidīt. Mūzika Initai bija ielikta jau šūpulī. Taču pienāca brīdis, kad bija grūti izšķirties starp mūzikas skolu un sporta skolu. Uzvarēja mūzika, taču arī fiziskais rūdījums, kas iegūts sporta treniņos, Initai lieti noder. Noturēt smago instrumentu nav nemaz tik vienkārši! Sāpoša mugura ir akardeonistu ikdiena. 15 gadu vecumā viņa absolvēja Jēkabpils mūzikas skolu. Inita bija talantīga skolniece, un pedagogi visi kā viens teica – jāturpina!  Inita devās uz Rīgu un tika uzņemta Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā. Ar iedzimto uzņēmību, spītu un drosmi viņai vēlāk izdevās iekarot arī savu vietu Latvijas mūzikā.  

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē