• Ivaru Pugu beidzot pieņem darbā Nacionālajā teātrī. Ko nedarīja Vimba, izdara Vītols

    Teātris
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Māris Vītols
    Pēc piecu gadu pauzes Latvijas Nacionālajā teātrī (LNT) atgriezīsies aktieris Ivars Puga.

    Puga šādu vēlmi bija izteicis jau iepriekš, tomēr bijušais LNT direktors Jānis Vimba iespēju nedeva. Kopš direktora amatu ieņēmis Māris Vītols, teātrī notikušas dažādas pārmaiņas un tagad kļuvis zināms, ka štata vieta atbrīvojusies arī pedagogam un bijušajam deputātam Ivaram Pugam.

    «Labas ziņas! No 1.marta uz divām nākamajām teātra sezonām Latvijas Nacionālais teātris aktieru ansambļa štata vietā atgriežas viens no mūsējiem – daudzu skatītāju iemīļotais aktieris Ivars Puga. Jau no 6.marta mums visiem būs iespēja pieredzēt viņa aktierspēli asesora Braka lomā Henrika Ibsena lugā «Heda Gablere» Edmunda Freiberga režijā. Tiekamies Nacionālajā!» vēstīts Māra Vītola veiktajā «Facebook» ierakstā.

    Aktieri steiguši sveikt arī teātra kolēģi un citas Latvijā pazīstamas personas. Lūk, daži no apsveikumiem:

    • Aktieris Normunda Laizāns: «Urrāāā!!!!»
    • Šefpavārs Andris Reizenbergs: «Apsviecam! Prieks!»
    • Kultūras žurnālists Andrejs Volmārs: «Beidzot! Taisnība uzvarējusi. Ļoti labs aktieris.»
    • Aktrise Gunta Virkava: «Priecē atgriešanās…»
    • Latviešu baņķiere un finansiste Ilze Auzere: «Bravo!»

    Pugas atgriešanos teātrī apgrūtināja iepriekšējās nesaskaņas ar bijušo LNT direktoru Jāni Vimbu. Pērn situāciju skaidroja arī pats aktieris. Viņš norādīja, ka Vimba esot piekopis strausa politiku.

    «Vimba aicināja mani atpakaļ teātrī. Un tad, kad bija jāturpina saruna, viņš izvēlējās piekopt strausa politiku. Es tikai kādā žurnālā izlasīju Vimbas paziņojumu, ka viņš mani teātrī atpakaļ negaidot, jo šobrīd pēc manis vajadzības neesot. Uzskatu, ka viņam to vispirms vajadzēja pateikt man. Es gaidīju tikai vienu telefona zvanu, kurā viņš man godīgi būtu pavēstījis: «Piedod, ir mainījušies apstākļi…» Bet tā nenotika,» pikts bija Puga.

    Situāciju šogad paskaidrojis arī pats Vimba, kurš žurnālam IEVA atklāja, ko domā par Pugas izteikumiem.

    Fragments no intervijas žurnālā IEVA (Nr.5., 2024):

    – «Sainis, ko Jānis Vimba mēģināja pacelt, vienkārši bija viņam par smagu. Un tas viņā kaut ko salauza…» šos vārdus teica aktieris Ivars Puga. Kā tev ir tos dzirdēt?

    – «Šis bija emocionāls izvirdums no Ivara Pugas puses – tā vietā, lai man piezvanītu, parunātos, viņš izmantoja presi. Pirmkārt, Ivars Puga nekad mani nav pazinis personīgi! Nedomāju, ka mēs, cilvēki, vispār cits citu pazīstam, varbūt tikai tuvināmies. Pat paši sevi nepazīstam!

    Otrkārt, vai es šo saini nepacēlu? Nepiekrītu.

    Treškārt, bija ļoti sarežģīti ekonomiskie izaicinājumi, ar kuriem mēs – ieklausies: mēs, nevis es! – tikām galā. Turklāt, salīdzinot ar citiem teātriem, tikām galā daudz labāk, radījām jaunus produktus, kas līdz šim Latvijā neeksistēja, piemēram, e-platformu, kas rada izrādes un spēj komunicēt ar saviem skatītājiem. (…) Īsumā – es slikti uzveru kritiku, ja tā ir klaji tendencioza, apmeklējoša vai tikai un vienīgi emocijās balstīta,» žurnālam atklāja Vimba.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē