• Ingum Pētersonam 65! Kā tagad dzīvo romantiskais vientuļnieks?

    Jubileja
    Marta Kalniņa
    12. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ingus Pētersons
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Ingus Pētersons
    12. februārī pusapaļu jubileju svin vīrišķīgās balss īpašnieks, šarmantais un arī savrupais latviešu mākslinieks Ingus Pētersons. Kā rit viņa dzīve šodien?

    No džeza līdz popmūzikai, operai, garīgajam repertuāram un kamermūzikai – Ingus Pētersona vokālā amplitūda ir patiešām plaša. Opermūzikā viņš spējis savai balsij izlauzt pasaules līmeņa ceļu. Dziedājis pāri par trīsdesmit lomu – no liriskā tenora partijām līdz tā dēvētajam spinto repertuāram. Ļenskis, Fausts, Nemorīno, de Grijē, dons Karloss, Hosē. Neaizmirstams Alfredo no «Traviatas» duetā ar Inesi Galanti.
    Eiropa viņu atceras no Pučīni, Verdi, Doniceti operām, neskaitāmas reizes dziedātās «Dziesmas par Kleinzaku» no operas «Hofmaņa stāsti». Bet visvairāk – kā Turidu no Maskanji operas «Zemnieka gods» Stokholmas Karaliskajā operā, Londonā un citur. 

    Ingus Pētersons aizvien ir lieliskā formā, un katra viņa parādīšanās uz skatuves mūziķa talanta cienītājiem ir svētki. Par savu dzīvi viņš runā reti, dodot priekšroku tam, lai ļaudis klausītos viņa balsī.

    Pirms dažiem gadiem Pētersons saskārās ar pēkšņām veselības problēmām un nonāca slimnīcā. Toreiz viņš nevarēja uzstāties arī savas apaļās jubilejas koncertā. Tas viņu mudināja nopietnāk pārskatīt savu dzīvi.

    Viņš pieņēma lēmumu pamest Rīgu un pārcelties uz laukiem.

    Šo ieceri viņš sāka realizēt jau pandēmijas gados. Uzsāka būvniecības darbus sava tēva īpašumā skaistā vietā – Salacgrīvā pie jūras. Lielos plānus mazliet aizkavēja vien strauji augošās būvniecības izmaksas. Taču Ingus apņēmīgi paziņoja – cer, ka drīz būs īsts laucinieks!

    Ingus vienmēr ir paticis sievietēm – iznesīgs, glīts, ar labām manierēm un ļoti noslēpumains. Pētersons pats gan par sevi saka – viņš esot vientuļnieks. Sirdī vienmēr bijušās nepiepildītas ilgas. Arī tad, kad viņš ir attiecībās. «Mīlestībai jāziedojas, bet māksla teica – ziedojies man!» saka Pētersons.

    Par savas intīmās dzīves perepetijām Pētersons nav gatavs stāstīt. Taču 80. gadu vidū bija uzbangojušās jūtas starp viņu un Inesi Galanti. Tās gan netika sauktas vārdā, lai gan pēc vairākiem gadiem Inese atzinās – par šo laiku Ingum pateicas.

    Vēlāk Pētersona dzīvē ienāca ļoti talantīga meitene ar stipru raksturu. Viņa arī kļuva par Ingus sievu un vienīgās meitas māti. Flautiste Dita Krenberga. Pirmo reizi abi esot saskatījušies autobusā, bet tikties sāka pēc diviem gadiem. Ingus tad jau dziedāja Stokholmas operā. Dita kādā intervijā atzinās, ka viņai bijis grūti sadzīvot ar Pētersona pielūdzēju uzmanību, bet vēl grūtāk – ar to, ka ģimenē bija tikai viena zvaigzne. Dita atbalstījusi Pētersonu, taču vienā brīdī sapratusi – pazaudējusi pati savus mērķus un ambīcijas. Viņi bija kopā 12 gadu, šajā savienībā piedzima abu meita Līna Marta. Vēlāk katrs devās uz savu pusi…

    Vai Pētersons satika savu īsto mūzu? Pirms trijiem gadiem intervijā žurnālam «Ieva» viņš sacīja, ka esot palicis viens, jo

    nespējis sastapt tādu dzīves partneri, kas norobežotu mākslinieku no sadzīviskā.

    Viņš vēl aizvien ik pa laikam nonāk iekārojamāko vīriešu topos, un sievietes viņā saskata romantisku vientuļnieku. Vismaz publiski viņš tāds arī ir, un pirms dažiem gadiem iznākusī dziesma «Neatrastai» izklausās kā dziedātāja personiska vēstule tai īpašajai, nesatiktajai sievietei.

    Vislielāk vieta viņa sirdī ir Pētersona jau pieaugušajai meitai Martai Līnai. Pēc šķiršanās viņš bija svētdienas tētis, un kopā pavadītās stundas viņam allaž bijušas ļoti svarīgas. Arī tagad viņus daudz kas vieno, īpaši – mīlestība uz mūziku. Pirms dažiem gadiem viņš pauda, ka labprāt reiz ar meitu dziedātu duetā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē