• FOTO: «Spēlmaņu nakts» aizkulises: emocijas, slaveni viesi un skaisti tērpi

    Slavenības
    24. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ceremonijas vadītājs Gundars Āboliņš.
    Foto: Mārtiņš Purviņš
    Ceremonijas vadītājs Gundars Āboliņš.
    Ceturtdien, 23. novembrī, jau 30. reizi emocionāli piesātinātā ceremonijā sadalītas «Spēlmaņu nakts» balvas un nosvinēti īsti teātra svētki.

    Šogad prestižākais notikums teātra mākslā – ceremonija «Spēlmaņu nakts» – svinēja 30. jubileju, un tā aizritējusi īpaši emocionālā gaisotnē. Bija gan skaistu tērpi, gan slaveni viesi, gan sentimentālas atmiņas un patiesas aizkustinājuma asaras. Bija arī kāds pārsteigums –  horeogrāfes Kristīnes Brīniņas emocionālā performance, lai pievērstu uzmanību koku izciršanai Latvijā. Vakaru vadīja aktieris Gundars Āboliņš, un tā galvenās zvaigznes bija 2022./2023. gada sezonas spožāko sniegumu autori 15 kategorijās.

    Spēlmaņu nakts aizkulises

    Par gada labākajiem aktieriem atzīti dailēnieši Dārta Daneviča un Arturs Krūzkops. Skatītāju balsojumā šo godu izpelnījās Ieva Segliņa-Krūzkopa un Maksims Busels.

    Balva «Par mūža ieguldījumu teātra mākslā» šogad pasniegta Latvijas Nacionālā teātra aktrisei Lolitai Caukai un Valmieras Drāmas teātra aktierim Agrim Māsēnam.

    Gada lielās formas izrāde ir aktrises un režisores Ivetas Poles darbs «Malleus Maleficarum. Jaunais līgums», bet gada mazās formas izrāde šogad ir režisora Elmāra Seņkova iestudējums «Nelabie. Pēc Dostojevska» Valmieras Drāmas teātrī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē