• FOTO: Kāpēc pēkšņi izjuka Ilvesu laulība, un cik bagāti viņi ir?

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    22. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ieva Ilvesa un Tomass Hendriks Ilvess
    Foto: F64
    Ieva Ilvesa un Tomass Hendriks Ilvess
    Ziņa, ka izjukusi bijušā Igaunijas prezidenta un latvietes, kiberdrošības speciālistes Ievas Ilvesas laulība, bija visnotaļ negaidīta. Abus vienoja gan kopējs bērns, gan kopējs bizness. Kas īsti notika, un vai tiks dalīta manta?

     Ieva Ilvesa un Tomass Hendriks Ilvess 2. janvārī būtu atzīmējuši kāzu astoto gadadienu, bet jau tūlīt, 26. decembrī, bijušais Igaunijas galva svinēs 70. jubileju. Taču svētku noskaņojuma vietā ir rūgtums, jo nu katrs ies savu ceļu. Savā paziņojumā par Ilvesu laulības izjukšanu Ieva lika nojaust, ka tāds bijis viņas vīra un jaunākā dēla tēva lēmums.

    Tāpēc politiskajās aprindās jau izskan runas – iespējams, vēsture atkārtojas. Šī bija Ilvesa trešā laulība, un, tiklīdz izjukušas iepriekšējās divas, Ilvess steidzis precēties atkal.  Viņa pirmā laulība bija Amerikā, kur viņš 1981. gadā apņēma par sievu psiholoģi Mēriju Balloku.. Viņi izšķīrās 2004. gadā, un tūdaļ Ilvess jau veda pie altāra nākamo sievu Evelīnu. Arī latvieti Ievu 2016. gadā viņš apprecēja vien dažus mēnešus pēc šķiršanās no Evelīnas.

    Šogad Igaunijas medijs «Ärileht» vēstīja, ka konsultāciju uzņēmumam, «Ilves Consulting Group OÜ», kuru nodibinājuši laulātie – bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un viņa sieva Ieva Ilvess – pērn bijis veiksmes gads. Apgrozījums un peļņa, salīdzinājumā ar pērno gadu esot pat divkāršojusies.

    Ilvesu konsultāciju uzņēmuma tīrā peļņa bijusi gandrīz 250 000.

    Lielāko daļu ienākumu veido pakalpojumi, kas sniegti Eiropas savienības valstīm, savukārt no Igaunijas ienākumu neesot bijis. Gandrīz 30 000 ienākuši arī no Omānas, vairāk nekā 46 tūkstoši – no Lielbritānijas, 15 000 eiro – no ASV un tikpat no Singapūras. Par 454 eiro sniegtas konsultācijas Brazīlijā. Uzņēmumu Ilvesi dibināja neilgi pēc kāzām – pirms gandrīz astoņiem gadiem, un citu algotu darbinieku uzņēmumā neesot.

    Ilvesu stāsts bija romantisks un skaists

    Ieva Ilvesa šobrīd lielākoties uzturas Kijivā Ukrainā, kur darbojas kā digitālās politikas un kiberdrošības eksperte. Ilvesas pēdējā Valsts amatpersonas deklarācijā, kas iesniegta šā gada pavasarī, minēts, ka viņai pieder dzīvoklis Limbažos, kā arī dzīvoklis un zeme Salacgrīvā. Ilvesas īpašumā ir arī dzīvoklis Kazbegi Gruzijā. Tāpat arī divas vieglās automašīnas. Pavasarī viņa deklarēja 15 000 eiro skaidras naudas uzkrājumus un 20 000 eiro bezskaidras naudas uzkrājumus bankā Igaunijā. Viņas parādsaistības tobrīd bija 58 000 eiro. Deklarācijā arī minēts, ka

    Ilvesa saskaņā ar Igaunijas likumdošanu kā bijušā valsts prezidenta dzīvesbiedre saņem ikmēneša sociālo pabalstu,

    kura lielums netika norādīts.

    Tomasam Hendrikam Ilvesam patīk dzīvot ar glanci. Pēc tam, kad bija beigušās viņa prezidenta pilnvaras, Igaunijā pat izcēlās skandāls Ilvesa šikā dzīvesveida dēļ. Tika publiskoti viņa pirkumi, kurus nez kāpēc apmaksājusi valsts. Tēriņos tika iekļautas Ilvesa gastronomiskās izvirtības – austeru bāru apmeklējumi Ņujorkā, vakariņas greznākajā restorānā Dubaijā, vīna darītavu apmeklējumi… Turklāt viņš neskopojies ar dzeramnaudām uz Igaunijas rēķina. Savukārt, esot vizītē Rumānijā, viņš uz valsts rēķina izbaudīja spa procedūras. Ar prezidenta kredītkarti viņš pamanījies norēķināties arī «Versace», «Calvin Klein» un citos veikalos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē