• Aktrise Indra Briķe velta skarbus vārdus uz Krieviju aizbēgušajiem kolēģiem

    Slavenības
    Ievas Stāsti
    Ievas Stāsti
    11. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Indra Briķe
    Foto: Jānis Deinats
    Indra Briķe
    Dailes teātra aktrise Indra Briķe skarbi un tieši runā par saviem bijušajiem kolēģiem, kas izvēlējušies būt Krievijas pusē.

    Sarunā ar žurnālu «Ievas Stāsti» Dailes teātra aktrise Indra Briķe neslēpj – šis laiks viņai ir emocionāli sarežģīts, jo nomāc traģiskie notikumi pasaulē. «Pārdzīvoju par to, kas notiek Ukrainā. Katru dienu sekoju visam līdzi, uztraucos, ja ir sliktas ziņas. Man vienmēr bijusi drošības sajūta, ka mana paaudze ir izaugusi un dzīvojusi bez kara, un biju pārliecināta, ka nekas tāds vairs nevar notikt. Bet pēkšņi mēs esam kara draudu ēnā, arī mums jārēķinās ar Ukrainas likteni,» teic Briķe. Tāpēc īpaši sāpīgi esot apzināties to, ka daži kolēģi izdarījuši radikālas izvēles un nostājušies naidnieka pusē.

    «Savā radošajā dzīvē es saskāros ar režisori Gaļinu Poliščuku, spēlēju vairākās izrādēs pie viņas «Teātra Observatorijā». Tagad viņa strādā Maskavā. No pirmsākumiem, kad uz turieni aizbrauca, viņa man ir feisbukā, un es redzu, ko viņa tur raksta, esmu lietas kursā, ko iestudē,» stāsta Briķe. «Kad Krievija iebruka Ukrainā, bija ierakstījusi garu vēstījumu ar domu – nado žiķ družno! Rakstīja, cik tas ir labi, ka kāpņu telpā dzīvo dažādu tautību kaimiņi. Un tad es domāju – ja kāds no kaimiņiem ienāk manā dzīvoklī, visu izlaupa, nogalina manus tuviniekus, nolaupa manu bērnu, mani izvaro, kā es varu ar tādu kaimiņu dzīvot draudzīgi?» neizpratnē ir aktrise.

    «Tagad viņa sevi pozicionē kā izstumto no Latvijas, kur krieviem dara pāri.

    Viņas vecāki dzīvo Latvijā, meita te studēja medicīnu. Es nezinu, kā viņi uztver to, ko krievi dara Ukrainā, bet Poliščuka, cilvēks, ar kuru esmu strādājusi kopā, ir agresijas piekritēja. Tāpat kā Nastavševs, kas arī tagad ir Krievijā,» skarba un tieša ir Indra. «Savā vidē teātrī mēs esam kā burbulī, kurā nav tādu cilvēku, bet pārņem nedrošība, dzirdot par naida izpausmēm, kas vērstas pret latviešiem.

    Apzinoties, ka Latvijā ir piektā kolonna, kas gaida, lai Putina ordas iebrūk arī pie mums, sajūtas ir nomācošas un biedējošas.

    Saku sev – nedrīkst pieļaut tādas domas! Tas nenotiks! Mēs nosargāsim savu valsti un brīvību,» stingri nosaka Briķe.

    Interviju ar aktrisi lasi žurnālā «Ievas Stāsti» un digitālajā žurnālā «Santa+»!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē