• Sākts pilotprojekts «Ķepu inspektori», lai uzlabotu dzīvnieku turēšanas apstākļus

    Dzīvnieku aizsardzība
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Dzīvnieku aizsardzības biedrība «Ķepu ķepā» kopā ar Bauskas novada pašvaldības policiju un Labdarības fondu «Sofi» uzsākuši suņu čipošanas, reģistrēšanas, vakcinācijas un labturības pārkāpumu reģistrēšanas pilotprojektu «Ķepu inspektori». Akcija paredzēta, lai novērstu pārkāpumus un uzlabotu dzīvnieku turēšanas un labturības situāciju Latvijā.

    Laika posmā no 2023. gada jūnija līdz augusta noslēgumam Ķepu inspektori pilotprojekta formātā uzsāks darbību Bauskas novadā, panākumu rezultātā rudenī projektu attīstot visas Latvijas līmenī.

    “Dzīvnieka čipošana, reģistrēšana un vakcinēšana ir ne vien likumā noteikta lieta, bet kā dzīvniekam tā saimniekam absolūta nepieciešamība. Čipošana un reģistrēšana nozīmē dzīvnieka drošību un atpazīstamību, bet vakcinēšana – visas sabiedrības veselību un veselību arī pašam dzīvniekam. Šīs akcijas ietvaros mēs palīdzēsim iedzīvotājiem izpildīt šīs prasības, kā arī ceram vērst uzmanību uz faktu, ka tas ir pārkāpums, ja šīs pamata lietas netiek izdarītas,” komentē Toms Jurjevs, Labdarības fonda Sofi dibinātājs.

    Iedzīvotājiem, kuru vecums pārsniedzis 65 gadus, pirmās un otrās grupas invalīdiem, maznodrošinātām un trūcīgām personām suņu čipošana, reģistrēšana un vakcinācija tiks veikta bez maksas. Minētās personas aicinātas pieteikties pakalpojumam, zvanot Bauskas novada pašvaldības policijai pa tālruni 20 278 188. Akcija darbojas Bauskā, Iecavā, Vecumniekos un to piegulošajos pagastos.

    “Mūsu novērojums – dzīvnieku turēšanas pārkāpumi, kuros atklājas, ka dzīvnieki nav čipoti, reģistrēti un nav saņēmuši nepieciešamās vakcīnas, tiek konstatēti vidēji 70% gadījumu. Situācija ir dramatiska, ja mēs skatāmies uz to, kādas sekas šis var radīt un ir jau radījis ilgtermiņā. Diemžēl visa mūsu pieredze liecina, ja saimnieki nav atbildīgi šādā vienkāršā jautājumā kā čipošana, reģistrēšana un vakcinācija, tad visticamāk bezatbildīgi izturas arī citās sfērās, piemēram, pret dzīvnieka labturību un audzināšanu. Te, protams, nav runa par cilvēkiem, kas vienkārši nevar atļauties to izdarīt – tāpēc mēs viņiem nākam palīgā,” stāsta Gundega Bidere, DzaB Ķepu ķepā vadītāja.

    Akcijas Ķepu inspektori ietvaros tiks apsekotas arī adreses, par kurām būs aizdomas, ka tajās tiek pieļauti dzīvnieku labturības pārkāpumi vai cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku. Šādos gadījumos tiks piesaistīta pašvaldības policija un situācija risināta normatīvajos aktos noteiktā kārtībā.

    Akcijas rīkotāji aicina: ja zināma mājsaimniecība, par kuru ir aizdomas, ka tajā varētu tikt izdarīti pārkāpumi pret dzīvnieku, ziņojiet Bauskas novada pašvaldības policijai pa tālruni 20 278 188.

    Dzīvnieku aizsardzības biedrība Ķepu ķepā atrodas Jelgavas rajona, Ozolnieku novada Rēvicos. Biedrība uzņem, ārstē un nodod adopcijai dzīvniekus no visas Latvijas, bet pamatā no Jelgavas, Bauskas, Iecavas un Rīgas.

    Labdarības fonds Sofi ir labdarības organizācija, kuras galvenais fokuss ir sniegt atbalstu bezsaimnieku dzīvniekiem un palīdzēt uzlabot to labklājību ilgtermiņā. Labdarības fonds Sofi palīdz ne tikai dzīvniekiem Latvijā, bet arī kara skartajiem dzīvniekiem Ukrainā. Kopš tā dibināšanas 2020. gadā Labdarības fonds Sofi ir viens no lielākajiem palīdzības sniedzējiem Latvijas dzīvnieku patversmēm un biedrībām, aktīvi realizējot dažāda mēroga projektus un programmas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē