• Uzlecošā filmu zvaigzne Džeikobs Elordi būs redzams ērmīgā filmā par Alisi Brīnumzemē

    Kino
    Estere Jansone
    21. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Amerikāņu režisors Šons Praiss Viljams radījis satīrisku komēdiju par amerikāņu Alisi Brīnumzemē. Filmā uzmirdzēs talantīgais Džeikobs Elordi un Nika Keiva dēls Ērls.

    Šis ir ne visai korekts ASV psiholoģiskais, sociālais un politiskais portrets. Filmas Amerika ir īsts atrakciju parks, ko apdzīvo ne tikai citplanētieši un čipēti indivīdi, bet arī pilnīgi neorganizēti panki, neatkarīgie kreisie avangarda kinematogrāfisti, kas saprot tikai savu nākotnes filmas vīziju, neonacists profesors, kurš ir pārņemts ar liberālo universitāšu uzskatiem, ilgojas pēc konfederācijas laika Amerikas, ir aizrāvies ar Hitleru un nemitīgi runā par rasistiskajām D.V. Grifita filmām; sava vieta ir arī seksuāli frustrētiem islāma ekstrēmistiem.  Filmas Alise, vidusskolniece Liliana (Talija Raidere), ar viņiem iepazīstas pēc ikdienišķas apšaudes picērijā. Viņa sastopas ar noslēgtām pasaulēm, kuru iemītnieki tikai kliedz cits uz citu, īsti nesaprotot, kāpēc to dara. Mūsdienu Amerikas šķelšanās, ekstrēmie uzskati un neprāts ir redzami kā uz delnas.

     Filmas režisors Šons Praiss Viljamss sacīja, ka vēlējies uzņemt impulsīvu, jauneklīgu un mazliet naivu filmu, jo Amerikai ir ļoti īsa vēsture, kas ne tuvu nav salīdzināma ar Eiropas vēsturi, un daudzi amerikāņus pielīdzina maziem bērniem. ASV austrumu piekraste izvēlēta tāpēc, ka tajā kārts Amerikas vēstures un kultūras šūpulis. Visa rietumu daļa ir tikai papildinājums. Tomēr režisors vēlējies filmu noslēgt gaišā noskaņā, jo tic, ka nākotne pastāv, tā pienāks. «Kam patika brāļu Koenu «Lielais Lebovskis», ko smīdināja Ādama Makeja filma «Neskaties augšup», patiks arī «Jaukais austrumkrasts»».

    Slavenais amerikāņu kinooperators Šons Praiss Viljamss (filmējis brāļu Safdiju «Īsto laiku») un kinokritiķis Niks Pinkertons (rakstījis «Sight & Sound», «Village Voice», «The New Yorker») ir apvienojušies, lai radītu filmu «Jaukais austrumkrasts». Jūs maldāties, ja domājat, ka tikai Alise ir bijusi Brīnumzemē. Atliek vien šķērsot Atlantijas okeānu un apmeklēt Amerikas Savienotās Valstis. Trakā satīriskā komēdija «Jaukais austrumkrasts» bija iekļauta Kannu festivāla programmā «Quinzaine des cinéastes», kas īpaši augsts novērtējums, ņemot vērā franču attieksmi pret amerikāņu kino. Filmā piedalās uzlecošas zvaigznes  – Nika Keiva dēls Ērls Keivs un  Džeikobs Elordi (Elviss Preslijs filmā «Prisila» (2023)). «Jauko austrumkrastu» Latvijā izrādīs no 22. marta. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē